Whoopie pies!!!

Jag vill bara säga att jag inte har glömt bort er! Jag har varit superupptagen och galet nykär. Nykär i min nya besatthet Whoopie pies. Jag har tänkt baka de ett bra tag nu men det var först för någon vecka som jag tog tag i saken och beställde den galet glada boken ”Whoopie pies”.

Whoopie pies är the big thing i USA och konkurrerar ut cupcakes överallt. Det finns tom. Whoopie pie-butiker som enbart säljer denna fyllda kaka.

Ok, jag är inte helt nöjd med recepten. Originalet kräver Crisco, något som bara finns i amerikanska butiker. Crisco känns som transfett på burk, ett läskigt vegetabiliskt fett som är fast i rumstemperatur. Jag bytte det mot matolja och det smakade superduper. Jag omvandlade och översatte det amerikanska receptet så gott jag kunde:

Whoopie Pies

3,8 dl vetemjöl
1,6 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
60 gram smör
4 msk olja
2,4 dl farinsocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
2,4 dl mjölk.

Sätt ugnen på 200 grader. Sikta alla torra ingredienser. Vispa smör, matolja och farinsocker. Blanda ner ägget och vaniljsockret. Och till sist, vispa ner de torra ingredienser på låg hastighet.
Fyll en spritspåse med smeten och spritsa små pluppar. Du kan använda en tesked, men sprits är mitt favoritredskap. Grädda i 10 min tills de poppar tillbaka när du trycker på dem.


Som macaroons fast 5000 gånger enklare.

Fyllningen blev en utmaning eftersom originalreceptet både innehöll Marshmallow fluff och Crisco. Fluffet hade jag, men inget Crisco. Att byta det mot smör och matolja gick…sådär. Såg ut som en bunke gammal filmjölk. Nej, det blev chokladfyllning.

Chokladfyllning

3 dl florsocker
1,2 dl kakao
4 msk smör
3 msk vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt

Blanda allt och spritsa på kakorna. Så enkelt var det!


Mmmmmmm…

Här kommer lite inspirerande bilder på Whoopie Pies. Se det här som början på min Whoopie Pie-era!


Det här inlägget postades i Whoopie pies. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Whoopie pies!!!

  1. Lisa - Sockerrus skriver:

    Åh vad smaskigt det ser ut. Har faktiskt aldrig testat dessa sötnosar. Måste nog ändra på det! =)

    Tack för att du delar med dig av receptet!

  2. Mattias skriver:

    Åh, det måste du göra! Kommer fler recept snart! =)

  3. Monica skriver:

    Oi, de så gode ut. Må prøves.

    Takk for super blogg – jeg er innom minst en gang om dagen for å se om det er kommet noe nytt. Keep up the good work!

    Monica :)

  4. Mattias skriver:

    Fortsätt läs! =) Tack!

  5. badbakeday skriver:

    Har inhandlat crisco idag så snart snart blir det egna whoopie pies!
    Hittar du inte det i Sthml? Ska jag skicka en buirk :) ?

  6. Mattias skriver:

    Åååh, jag tror det ska finnas på Grays American Store, eller i Söderhallarna…hm. Ska kolla, men annars hör jag av mig =)
    Var köpte du din?

  7. badbakeday skriver:

    I malmö på en affär som bara säljer amerikanska goods. Problemet är att de endast har gigantiska burkar, men jag får helt enkelt göra mååånga!

  8. Verkar så mycket enklare och godare (för oss som inte är så förtjusta i mandel) än Macroonerna som alla bakar (utom vi då). Ska absolut prova att baka dessa en dag inom det absolut snaraste! Kanske en bra ”gå bort present”.

  9. Mattias skriver:

    En perfekt ”gå bort present”. Och ja, det är en sån befrielse att lämna macaroonsen ett tag. =)

  10. Pingback: Whoopie pie « i Emmas Kök

  11. Em skriver:

    Hej!

    Såg att du tyckte att det var lite klurigt att få till fyllningen utan shortening. Hittade detta receptet. Vet inte om det kan hjälpa. Jag har inte provat det själv än så jag kan inte garnatera något;) Det är från hemsidan http://whatscookingamerica.net/History/WhoopiePieHistory.htm

    Whoopie Pie Filling:
    For this recipe, you are basically making a homemade Marshmallow Fluff/Creme.

    3 egg whites, room temperature
    2 cups light corn syrup
    1/2 teaspoon salt
    2 cups sifted powdered (confectioner’s) sugar
    1 tablespoon pure vanilla extract

    mixing the marshmallow fluffIn large bowl of an electric mixer, add egg whites, corn syrup, and salt. Using your electric mixer on high speed, mix for approximately 5 minutes or until the mixture is thick and volume has almost doubled.

    On low speed, add powdered sugar and mix until well blended. Add vanilla extract just until well blended.

    Your homemade marshmallow fluff/cream is now ready to use on your Whoopie Pies or other recipes. Use immediately, or refrigerate in a covered container for up to 2 weeks.

    Makes a large quantity.

    Ljuvlig sida du har! Har nyss hitta den! Har precis upptäckt whoopies själv. Har inte hunnit baka dem än, men snart så! Du ligger nu som ett litet bokmärke på min dator:-)

    Tack!!!

  12. Mattias skriver:

    Åh, tack så mycket! Ska testa genast!

  13. Sanna skriver:

    Du vill inte dela med dig av receptet på fyllningen med crisco i? :)

  14. Nena skriver:

    Hittade hit av ren slump medans jag googlade lite whoppies:)) Ser riktigt gott ut och dina blev faktiskt valdigt bra!
    Kommer sakert tillbaka och halsar pa igen:)
    Halsningar fran soliga Italien (idag i alla fall ar det antligen sol:)
    Nena

  15. Veronica skriver:

    Hejsan
    Crisco går att köpa i Sverige, har flertalet gånger beställt via internet, googla o skriv crisco sverige så kommer det fram, men grejen är den att det oftast säljs i sexbutiker då det används som ”fistning” medel, kanske lite för mycket att veta men på det viset är det, Criscon är helt underbar att ha i bakverk osv, det gör verkligen skillnad. Alternativet för att få det så likt som möjligt är tyvärr cocosfett, o det är jag inte förtjust i alls. Men hoppas du får lite hjälp av detta
    Mvh Veronica

  16. Pingback: Whoopie pies med chokladfyllning « Matporr

  17. Josefin skriver:

    Ser gott ut :)
    Går det att byta ut mot mjölkfritt smör och havremjölk tro?

    Tycker din blogg är superbra och inspirerande, blir så glad över den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>