Vinnaren av en monstermixer från Electrolux äääär…

Helene!!! Grattis!!!

Jag ser till att de skickar hem en Electrolux UltraMix Pro till dig, signerad av mästerkocken Leo Frodell!

Jag ska ärligt säga att det var skitsvårt att välja en vinnare men Helene vann för att hon resonerar mycket som jag: Mästerkockar kan behöva ett break från super-arty-farty-extra-allt-med-gräslök-i-kors-mat, och då passar den här syltomeletten, som Helenes mormor brukade bjuda på, perfekt! Jag älskar mormödrar med helyllerecept.

MEN! Det fanns andra förslag som i alla fall fick mig att vackla. Bland annat pratade Malin pekinganka så att jag blev tokig, Madis om en persisk kaka vid namn masghati och Danijel frestade med Gordon Ramseys ”Strawberry Glory” som jag bara måste testa.

Jag ska ärligt säga att jag aldrig trodde att det här receptet skulle funka med så mycket mjöl, men det gick ihop och det gick fantastiskt. Som en ugnspannkaka vilket gör den mer till mat än dessert, vilket gör den till den perfekta måltidsersättningen. ;) Det här är min beskrivning av receptet och det som funkade bäst för moi. Det framgick inte var sockret skulle in, men det lär ju spela mindre roll. Släng ner den i redningen eller den vispade äggvitan, vilket som.

Syltomelett

3 ägg
1 kvarter mjölk (3½ dl)
125 gram mjöl
1 msk socker
1 msk smör

Låt smör och mjöl bubbla lite i en kastrull. Späd med mjölken och vispa så att alla klumpar försvinner. Låt redningen svalna något. Separera under tiden äggen. Vispa ner en äggula i taget i redningen och vispa sedan äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner äggvitorna i smeten och häll sedan upp i en stor ugnsform. Grädda i ugnen i 200 grader i 15-20 minuter. Servera med sylt och vispad grädde.

Helene erbjöd även Leo en kopp kaffe med mjölkskum, och vem kan tacka nej till sånt?

Använd vilken sylt ni vill, jag är hopplöst förälskad i blåbärssylt, kanske för att den ger fläckar som aldrig försvinner (= förstörde precis min vita duk).

Det här inlägget postades i Tävlingar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vinnaren av en monstermixer från Electrolux äääär…

  1. carola t skriver:

    Ser ju ut som en helt underbar rätt det där!! Måste testas.. =) När det gäller blåbärsfläckar så brukar jag köra med filmjölk. Badda in fläcken ordentligt och låt det verka några timmar. Tvätta sedan i hög temperatur. Fungerar inte varenda gång av någon mystisk anledning.. =)

    Har också hört att man kan koka upp mjölk och låta duken ligga i blöt i de.. Men jag har inte testat det själv..

    Kram!

  2. Towe skriver:

    Grattis mamma! Och Mattias, härlig blogg med vackra bilder! Happy Onsdag! towe.

  3. lilla S skriver:

    Vad goda de ser ut! Och lite lagom svåra, kanske vågar novisen vid spisen också testa?

  4. Mattias skriver:

    Jaa! Det är klart du vågar! Du ska våga även läskiga saker, så det så! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>