Vinnare nr 3: Bröllopsmacaroons

Ja, jag vet att jag inte är allt för snabb med att leverera vinster till kakvinnarna, men jag vill att de ska kännas speciella. Nu vet jag inte hur glad Millas kille blir av att överraskas med macaroons i form av små bröllopstårtor…haha. Lite ska karlarna svettas!

Fyllningen är en dunderenkel chokladtryffel av Marabous ”Vinter vit”, topp tre bland godaste Marabouchoklad ever. Väldigt söt, men något fick mig på fall, och då trodde jag att jag hade tröttnat på vit choklad.

Jag använde mitt standardrecept och spritsade ut smeten i tre olika storlekar. De små gräddades tyvärr lite för länge och blev något knapriga, men det bästa med macaroons är att även misslyckade smakar himmelrike.

Jag har nämnt min superenkla chokladtryffel för ut: 100 gram choklad (här Marabou vinter vit) och 0,5 dl vispgrädde. Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Hepp!

Jag tryckte ut små blommor ur vit marsipan med min blomutstickare. Ja, eller det var ”extra vit” marsipan som jag inte ens visste att jag behövde när jag köpte den, men den gick exakt ton i ton med macaroonsen. Perfekt!

Skickade med några ”vanliga” macaroons också. Åh, och jag sprayade allt med pärlemorspray så att de ser ut som små smycken.

Nästa gång någon när eller kär gifter såg (vilket lär bli aldrig) så tänker jag minsann baka sådana här. Kanske de finaste jag gjort. Eller? :)

Det här inlägget postades i Macaroons och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Vinnare nr 3: Bröllopsmacaroons

 1. Wow… de är ju underbara! Skulle gissa att du inspiretat massor av folk nu och så dyker dessa upp på diverse bröllop framöver. :-)
  Så snyggt när de är lite glittriga och med blommor på. Och fyllningen låter jättegod, den måste jag prova.
  Vad använder du för kamera? Fotona är jättefina.

 2. Mattias skriver:

  Hoppas det!
  Det är min sambos svindyra kamera, heter tydligen Canon Eos 7D.

 3. Lisa - Sockerrus skriver:

  Åh så fina de är! Vilken underbar idé :-) Kanske vore något för mitt kommande bröllop… fast jag hade ju redan en annan idé. Hm.. svårt val! ;-)
  Tror som Erika att dessa kommer att dyka upp båda här och där på olika bröllop :-)

 4. HSB Bospar skriver:

  Baka ditt goda boende – vinn ett års bosparande i HSB!

  Du missar väl inte HSBs stora pepparkakshustävling? Baka ditt goda boende och vinn juryns specialpris – ett års bosparande i HSB. Ta en bild på ditt pepparkakshus och mejla in till oss senast den 19 december. Vinnaren utses av HSBs jury den 22 december.

  Vilket hus tycker du ska vinna?
  Alla som vill får dessutom vara med och rösta fram sin personliga favorit bland de inskickade bidragen. Det bidrag som får flest röster vinner en fri övernattning för två på valfritt Choice hotell.
  Bidragen publiceras på kampanjsajten fram till den 19 december, du kan rösta fram till den 22 december.

  Om du bloggar om ditt tävlingsbidrag, mejla oss gärna länken så publicerar vi ditt blogginlägg på hsb.se. Där hittar du också recept, mallar och inspirationsfilm.

  Till tävlingen

 5. Annelie skriver:

  Åh så fina! Är helt övertygad om att liknande kommer dyka upp i massor av bakbloggar…. troligtvis även i min ;)

 6. Henrik skriver:

  Fint!

  Vill dock påpeka att vad jag förstår är ”macaroons” nån sorts kokoskakor till skillnad från ”macarons” eller ”makroner” som dessa.

 7. Mattias skriver:

  Hej!
  Mja och mjo. På franska så stavas det ”macarons”. Samma kakor på engelska stavas ”macaroons”. Sen har engelsmännen även macaroons som är kokoskakorna. Så ja, lite förvirrande är det. ”Makroner” är en försvenskning men eftersom svenskan nu är så härligt flexibel kan man i princip kalla det vad man vill då det är ett låneord. Jag satsar på att gå över till kompromissen macaroner,

 8. /L skriver:

  så fantastiska! tack för en inspirerande blogg!

 9. Karolina skriver:

  Helt sjukt snygga!

 10. Marina skriver:

  Vilken fantastiskt ide! Otroligt vackra!

 11. Malin skriver:

  Är marabous vinter vit som vilken vit choklad som helst, eller är det något annat i den också?
  Superfina macaroner!

 12. Mattias skriver:

  Det står att det är ”vit choklad med vaniljsmak”. Så ja, det ska i princip vara som vanlig, men den är faktiskt riktigt god. Söööt!

 13. Magdalena skriver:

  Wow! *applåderar* :D

 14. Pingback: Snöiga macaroner! « Bake My Day |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>