Världens bästa födelsedag!

Så är det! Idag blev det inget bakande, istället firade jag min 26:e födelsedag. Yeeey!!! Dagen började på bästa sättet ever med att Jonas gav mig ett knivset och en matberedare. Knivar har jag aldrig haft och den förra matberedaren slängde jag i väggen i ett raseriutbrott. Men kronan på verket, mandeln i macaronen, grädden på Budapestbakelsen var….tada…EN RESA TILL PAAAARIS!!! Jag har svävat på moln hela dagen!

Jobbdagen flöt på med hjärtliga gratulationer och skönsång från mina kollegor. Till detta serverades det prinsesstårta och mandeltårta. Jag åt som om någon skulle slita godsakerna från mig, speciellt rosten, den första i ordningen.

Efter jobbet spådde jag i öl tillsammans med min kollega Jonas. Framtiden ser minst sagt ljus ut.

Och efter det mötte jag upp Jonas igen och gick till Zink på Biblioteksgatan som har tidernas godaste lasagne. Jag vet, ni tänker ”en god lasagne kan alla göra”. NEJ! Den här är beyond allt levande, halvdött och avlidet! Den är fantastisk!

Och här är min söta dessert…och en creme brûlee. Gillar att Jonas ser gladare ut än jag på min födelsedag.

 

Men ja…Paris. 20 oktober flyger vi iväg. Aaah! Kom gärna med trevliga tips och ”måsten” á Paris!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

25 kommentarer till Världens bästa födelsedag!

 1. Here comes sugar skriver:

  Grattis!!! Paris, jo man tackar! :D

 2. Mirjam skriver:

  Grattis!! Vilka fina presenter och många! Vi promenerade igenom Belleville när vi va i Paris det rekomenderar jag.

 3. Lisa skriver:

  åh vad kul med resa till paris!

 4. Åååh, Paris! GRATTIS =D

  Vilken härlig födelsedag, och vilken härlig present, lite halvt avundsjuk blev jag allt ;) Ska fundera på om jag har några tips undangömda, har inte varit där sådär överdrivet många gånger (typ två) men något ska jag väl kunna komma på?

 5. Karin skriver:

  Än en gång, ett stort grattis vännen!
  Gällande Paris så rekommenderar jag ett snack med Caroline – http://stheavenstreet.blogspot.com/
  Paris är hennes andra hem och hon är lika bak-tokig som vi två, så där får du reda på alla does and dont´s!
  Kram Karin

 6. Mattias skriver:

  Tack! I will!

 7. Sarah skriver:

  Gratulerar! Vilka perfekta presenter.
  Mitt bästa tips angående Paris är att ta mig med………. ;)

 8. Iréne skriver:

  Grattis! Det kommer säkert bli underbart i Paris.

 9. Maria skriver:

  Grattis i efterskott!
  Vår favoritrestaurang har alltid varit denna. http://restaurant-ilotvache.com/index.php?l=fr&e=1&mod=0&inco=presentation
  Tyvärr tror jag att flera turister har hittat dit och sist var personalen lite bittra. Men deras Mousse aux Deux Chocolats går liksom inte att vara utan.

 10. Sarah skriver:

  …förresten…vad är det för något i det chokladiga tornet på sista bilden? Ser så gott ut så det måste jag göra.

 11. Mattias skriver:

  Det var pate choux-bollar fyllda med chocolate creme patisserie…typ vaniljkräm med choklad. :) Galet gott!

 12. Mattias skriver:

  åh, låter gött. Bittra fransmän är det bästa jag vet!

 13. Anneli skriver:

  Grattis! En resa till Paris, vilken present! Om du inte redan varit där, så måste jag bara tipsa om Gérard Mulot, hans konditori är det klart bästa i Paris, började nästan att gråta första gången jag klev in där. Han har så vackra tårtor och macaroner som inte är av denna värld! Konditoriet ligger på 2, rue Lobineau i Saint Germain, han har 2 st butiker till också, men där har jag aldrig varit. Kolla in hans hemsida http://www.gerard-mulot.com/

 14. Mattias skriver:

  Hej!
  Jag var där i våras och åt bakverk varannan minut. Då hann jag även med alla turistattraktioner, så den här gången handlar det bara om njutning! :)
  Tack för tipset!!!

 15. Caroline Dourén skriver:

  Grattis på dagen!!! Låter som att du haft det riktigt härligt! Ååååååå vad jag blir avvis på dig som ska resa till Paris! Vi var där för sjätte gången för några veckor sedan, lika underbart som alltid! Eftersom jag är senil så har jag glömt vad jag tipsade dig om sist så risken är nu stor att jag upprepar mig; men restaurant Nectarine på Place du Vouges är att rekommendera. Vansinnigt goda desserter, stora som jag-vet-inte-vad och dessutom bra service. Restaurant Le Buci i St Germain de Pres har en väldigt god getosttoast som bara måste åtnjutas med ett härligt glas rött. Mysigt ställe, alltid mycket folk och i ett oerhört mysigt kvarter.
  Om du gillar lite annorlunda, eller tja vintageaktiga inredningsdetaljer (har ingen aning om vad du har för smak men ändå), så ska du besöka denna butik: http://www.lamaisonduroy.com/decoration-c-14.html
  Den ligger i en läcker passage där det bland annat ligger en dockhusbutik (ähum, ja jag tycker sånt är roligt). Den ligger inte långt ifrån Operan på samma gata som Hard Rock Café.
  Glöm för all del inte att strosa runt i Montmartres mysiga kvarter med konstnärstorget.

  Det finns en trevlig djurpark som är värd ett besök; ”Jardin de plantes”. Alltid trevligt att strosa runt lite där!

  Ha en härlig fortsättning på kvällen :D

  / Caroline-St Heaven Street

 16. Jenny skriver:

  Grattis!

  Prova gärna exklusiva Ladurées macarons, vetja!

 17. Mattias skriver:

  Been there done that ;)

 18. Mattias skriver:

  Åh tack! Supersnällt! Jag är mest intresserad av restauranger, så tack!

 19. Jocke skriver:

  Om man vill hinna med något som inte är matrelaterat kan jag rekommendera ett besök i katakomberna. Inte ett dugg romantiskt, men makabert så det förslår. Grattis i efterskott!

 20. Elisabeth skriver:

  Grattis, grattis!

  Kom att tänka på din present idag när jag såg den här artikeln länkad på min FB vägg, kanske kan ge tips om mysiga upplevelser i Paris :)

  http://www.jamieoliver.com/magazine/travel.php

 21. Mattias skriver:

  Åh tack! Jag följer allt David skriver! haha…har redan en liten lista på ställen jag måste till. :)

 22. Mattias skriver:

  Tack! Vi orkade inte stå i den perversa kön till katakomberna förra gången, men nu är vi pumpade med ny energi!

 23. esters hörna skriver:

  Grattis i efterskott! Och ett litet tack med, jag kommer på mig själv med att le, ja nästan skratta, när jag sitter här och läser din blogg. Du har verkligen en gåva för att skriva och göra orden levande! Efter en slitsam dag var din blogg precis vad jag behövde, så tack och bock! :) /Ester

 24. Misha skriver:

  Grattis i efterskott Mattias!
  Paris var ingen dålig present! Jag var i Paris nu i somras och har två jättebra restaurangtips!
  1. Det första tipset är Bistro Champetre, en lugn och mysig restaurang med galet god mat. Ganska old school och traditionell. Här är deras hemsida: http://www.bistrocie.fr/anglais/index.php?page=champetre&scat=6 och här har jag skrivit om det på min blogg: http://aubeurresalee.wordpress.com/2011/09/05/last-stop-paris-del-1/
  2. Det andra tipset är den underbara tapasbaren L’avant Comptoir och restaurangen Le Comptoir. Dessa har faktiskt plats två på min ”bästa måltider ever-lista”, det är verkligen något av det godaste jag någonsin ätit. Kocken har länge haft flera michelin stjärnor och är superduktigt. Här är deras hemsida: http://www.hotel-paris-relais-saint-germain.com/flash/us/ och här har jag skrivit om det på min blogg: http://aubeurresalee.wordpress.com/2011/09/07/last-stop-paris-del-2/

  Jag rekommenderar verkligen dessa starkt!
  Hoppas det var till någon hjälp! :)

 25. Mattias skriver:

  Åh, tack tack för tipsen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>