Våren firas in med en jordgubbscheesecakesmousse!

Jag har blivit besatt av mousse. Det är kul med saker man inte trodde att man gillade som det sen visar sig att man äääälskar. Ironiskt nog älskar jag inte cheesecake och det här är en jordgubbscheesecakesmousse (och en riktig tungvrickare). Men om ni vet ett café i Stockholm (eller Malmö) som serverar stans godaste cheesecake så lovar jag att bege mig dit och snaska.

För det första måste jag varna er: Köp inte färska jordgubbar nu!!! De smakar skit. Eller ja, de smakar ingenting, vilket på en skala 1-skit, är skit. Jag körde min mousse på frysta gubbar och det blir mycket bättre…och syrligare. Jag gillar inte allt för söta mousser.

Och nu till receptet som är pinsamt enkelt. Om ni vill göra det lite fööör enkelt för er så servera moussen i ett glas, det går ju alltid hem. Men jag tycker ni ska pimpa med citronmeliss och sesamfrön som nedan. Men först receptet!

Jordgubbscheesecakesmousse

1 pkt philadelphiaost
1 paket frysta jordgubbar (ca 200 gram)
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Tina jordgubbarna. Kör philadelphiaost, jordgubbar, florsocker och vaniljsocker i en mixer eller med en stavmixer. Det ska bli en tjock puré. Vispa sedan vispgrädden fluffig och vänd ner jordgubbspurén. Fördela i fyra portionsskålar och låt stå i kylen i 20 minuter innan servering. Tryck eventuellt ner ett digestivekex och några jordgubbar.

Tips: Blanda ner några droppar röd karamellfärg i jordgubbspuréen så får du en intensivare färg.

Du kan antingen spritsa en ”jordgubbe” på en liten assiett och garnera med vita sesamfrön och citronmeliss. Det tar 2 minuter att göra snyggt och är så väl värt det.

Och vill du få hela ”cheesecake”-konceptet så spritsa moussen på några digestivekex. Snyggt eller vad!?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Våren firas in med en jordgubbscheesecakesmousse!

 1. pilla skriver:

  Kan inte annat än att älska dessa bilder! Ser gott ut!

 2. Emma skriver:

  Jag höjer alla enkla recept till skyarna!!!! Detta verkar ju enkelt och lätt att få hur snyggt som helst utan större ansträngningar. /E

 3. Lena skriver:

  Såå fint. Det här receptet ska jag komma ihåg, enkelt och snabbt det är perfekt för mig :)

 4. Emilia blixt skriver:

  Jag gör många olika cheesecake :) och även muffins som vi fyller med cheesecakes fyllning ;)

 5. Linnea skriver:

  Jag har hört att jag bakar den godaste cheesecaken (och tycker själv de med iofs) men älskar även chocolate-chip cheesecaken som de har på barista och sen har jag testat ett par cheesecake på Cafe 60 i Stockholm och dom va jättegoda =)

 6. Anneli Engström skriver:

  Måste provas!! Jag gillar verkligen din blogg! Härliga recept och roliga beskrivningar. Los Angeles-inläggen var extra kul. Hoppas du ska resa snart igen :)
  /Anneli

 7. Maria skriver:

  MUMS!!! Detta bara MÅSTE testas i helgen!!!!!

 8. Ina skriver:

  Ååh, vilka sööta! Och enkla!!:)
  Du! Jag har en bakgårds till dig som jag verkligen behöver hjälp med! :/ Visste inte hur jag skulle ta mig till förrän jag kom att tänka på dig, min stora bak-Gud!!b:D
  Nästa vecka skall jag pimpa 120st cupcakes med tema påsk. Min tanke är att muffinsen skall se ut som målade påskägg som sticker upp ur formarna; vitt i botten (som skall föreställa det vita ägget) och sedan lite färgade ränder, och kanske silverkulor som ”prickar”. Min fråga; hur fan skall jag få till det? Frosting som det vita ägget? Vad skall jag ha för ”grejs” som skall vara de färgade ränderna? Gelé känns inte ok väl? Kristyr? Funkar det på frostingen? Skall man vänta tills den eventuella frostingen skall torka innan färgerna skall på? Gaah!! 1000 frågor! Ber om ursäkt för denna roman!

  Massa tack för en underbar blogg och inspiration du ger mig och alla andra! <3

  Med vänlig hälsning,/ Ina

 9. Ina skriver:

  Haha!!! BakFRÅGA, inte bakgård!! Jäkla ordlista!:)

 10. Mattias skriver:

  Hmmmm…cupcake you say. Cupcakes är inte min starka sida, men jag gör ett försök. Jag gillar idén by the way! Har en liknande på lager, men inte så ”påskig”. Hittar du en god frosting är det fantastiskt, annars kan du ju köra på vispgrädde. Fast det kanske inte håller sig så väl. Eric Lanlard gjorde cupcakes (med maräng iof) där han spritsade marängen runt runt runt cupcaken och sedan fyllde håligheten i mitten med typ frukt. Du kan ju göra något liknande fast något jämnare så att det blir äggformat. På så sätt får alla en liten ”överraskning” i ägget. Kanske chokladbitar, godisbitar, bär eller nåt annat.
  120 cupcakes blir kanske lite jobbigt att pimpa med strössel, kommer att ta evigheter. Färga frostingen då! Då kan du spritsa streck eller prickar runt alla cupcakes i olika färger och det går på en sekund!

  Hittar tyvärr ingen bättre bild på Lanlards cupcake än den här. Och den har han inte gjort, utan någon brud i hans tv-program. Men ananasen är iaf. nedpillad i hålrummet av grädde…om du förstår. Som en ihålig tecknad bikupa! :) http://www.google.se/imgres?um=1&hl=sv&client=firefox-a&hs=oQq&rls=org.mozilla:sv-SE:official&biw=1274&bih=722&tbm=isch&tbnid=Ga2uDjKARGjASM:&imgrefurl=http://www.channel4.com/4food/recipes/tv-show-recipes/baking-mad-with-eric-lanlard/amaretto-pineapple-cupcakes-recipe&docid=3iIWzkrl4x1gFM&imgurl=http://www.channel4.com/media/images/Channel4/4Food/recipes/chefs/eric_lanlard/bake_club/amaretto-pineapple-cupakes_A0.jpg&w=625&h=352&ei=7ctsT4e-Neek4ATg0KC_Ag&zoom=1&iact=rc&dur=241&sig=104703493323431066365&page=1&tbnh=113&tbnw=200&start=0&ndsp=15&ved=1t:429,r:0,s:0&tx=122&ty=104

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>