Vaniljglass, bling bling och pyramidgubbar

Okej, jag fick nästan lite dåligt samvete när jag gjorde det här till mig och min sambo för att fira att det var…torsdag. Men jag menar, en ätbar skål med guldpaljetter, hemmagjord vaniljglass och jordgubbspyramider är väl vardagsmat? ;)


Skålarna är faktiskt gjorda av överbliven smet från fjärilarna jag gjorde nyligen. Den här var dock inte smaksatt med lakrits utan är naturella. Jag gjorde skålarna efter samma princip som fjärilarna dvs. en mall som jag bredde ut smeten över, sedan dekorerade jag med guldpaljetter och gräddade i ugnen i 10 min. Så fort de var klara slängde jag de över glas och tryckte ner dem så att de kramade om och formades efter glaset.

Just ja, paljetterna köpte jag för jättelängesedan från Strössel & annat. De gömdes längst in i skåpet och hittades lagom till att jag fick den här idén.

Hemmagjord vaniljglass är femtusen gånger godare än köpt. Har ni aldrig testat så kan ni inte ens föreställa er, på riktigt! Jag har använt mig av de här receptet som är min favorit.
Dekorationen är jordgubbar som jag skar i små pyramider…såklart. ;)

Vi åt två var, det var ungefär vad allt räckte till. Och vet ni vad? Vi fick ingen ångest at all inför beach 2011. Ha!

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Vaniljglass, bling bling och pyramidgubbar

 1. Malin skriver:

  tack för all inspiration. men nu har jg en liten fråga, har försökt göra macarons med sukrin med får inte till de sådär som jag vill. de får ingen krispig yta utan blir kompakta. tror du att det funkar bättre med sukrin melis? – liknar väl florsocker mer tänker jag.

  Blir jättetacksam för svar.

 2. Mattias skriver:

  hej!

  Jag har faktiskt ingen aning, ska testa att göra macaroner för diabetiker imorgon. Jag får tacka för tipset om sukrin melis, visste inte ens att något sådant fanns, men kan återkomma när jag har testat!

 3. Malin skriver:

  Då väntar jag med spänning då! Finns att köpa på daglivs bland annat för ca 70 kr. Ska baka en stor sats till fredag så det vore toppen om du la upp innan torsdag! =)

 4. Mattias skriver:

  Jag lägger upp det imorgon om inte allt går åt helvete…haha!

 5. Malin skriver:

  lycka till och tack! (du får maila mej och skriva vad det var som gick åt helvete) – tror dock inte att det kommer gå dåligt, du är ju en bakgud

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>