Upp och nervänd crème brûlée för att fira 6 år tillsammans med Jonas!

creme3

Idag firar jag 6 år tillsammans med min sambo Jonas! Tjoohoo, hurra och fanfarer! Eftersom vår absoluta favoritdessert är crème brûlée så fanns det inga direkta ursäkter för att inte äta den på vår dag. Den här gången tänkte jag göra något lite tokigt, så jag hällde ner den i ett glas, brände sockret…och vände upp och ner på hela kalaset. Helt plötsligt blev desserten lika knasigt som mitt och Jonas förhållande. ;)

creme2

Receptet jag använder mig har jag använt mig av i över 10 år och det är Tina Nordströms. Hon tillagar sin i ugnen, vilket jag brukar göra MEN inte denna gången. Den här gången lät jag krämen sjuda i en kastrull tills den tjocknade för att sedan hälla över i glas.

 

Crème brûlée (4 st)

5 äggulor
1 dl socker
3,5 dl grädde
1,5 dl mjölk
1 vaniljstång
2 msk strösocker

blåbär eller andra favoritbär

Rör ihop äggulor och strösocker i en kastrull. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Släng ner vaniljstång, frön, grädde och mjölk i en kastrull. Låt koka upp. Häll sedan koket över äggulorna och rör om. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen och låt nääästan sjuda på låg värme under konstant omrörning. När krämen har tjocknat tar du kastrullen från plattan och fördelar krämen i fyra glas. Ställ in i kylen och låt kallna helt.

Vid servering placerar du några bär i mitten av en assiett. Strö det kvarvarande strösockret över brûléerna och bränn av med en gasbrännare. Vänd glasen upp och ner över bären. Servera! :)

creme1

Stora dagar som dessa ska såklart serveras med bubbel. Eftersom jag är stans största fan av budgetbubbel så blev jag strålande glad över att få testa Chill Outs nya mousserande vin Chill Out Sparkling. Galet gott och till det delikata priset av 65 kr. Och jag som precis svurit att jag inte tänker dricka annat än mousserande viner i sommar, nu kan jag dessutom göra det utan att min plånbok gråter blod. Hurra! :)

creme5

Se så, vänd upp och ner på din brûlée nu då!!! :)

 

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Upp och nervänd crème brûlée för att fira 6 år tillsammans med Jonas!

  1. Camilla W skriver:

    Grattis till dig o mannen!

    Är inget fan av crème brûlée, alldeles för jobbigt att stava till, men som vanligt inspireras man av dina galenskaper :-)

    Trevlig sommar!

  2. Henrik skriver:

    Aldrig tänkt på att man kan servera creme brulee på det här sättet, läckert! Men hur blir konsistensen på smeten om den inte tillagas i ugn?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>