Tur i bakning, tur i kärlek…

Det stämmer! Jag har otur i spel, det största jag har vunnit är en fryst gås på Malmömässan när jag var 11 år. Däremot är jag en jäkel på att baka och har en jäkel till sambo. Vägen till ett lyckligt förhållande går via franska bakverk!


Allt började med att jag hittade de är tiny-winy-itsy-pitsy-jättesmå formarna på Cordon Bleu i Sturegallerian. De ingick  en liten ask med en mängd andra miniformar, och det tog cirkus tre veckor innan jag såg att det var som kortsymboler – hjärter, ruter, spader och klöver.


Macaroons kan ni väl vid det har laget? ;) Jag använde mig såklart av sugarpaste, det är bara att tryck ut med utstickarna, pensla sugarpastefigurerna med lite vatten och limma på macaroonskalet. Gör det före du klämmer på fyllningen, det är så mycket smidigare!

Självklart kunde jag inte hålla mig från att skoja till det. Min nya besatthet är att gömma små godheter i macaroonerna. Den här gången blev det vita chokladchips innanför en ring mörk chokladtryffel. Gott? Det satsar jag en royal flush på!

Det här inlägget postades i Macaroons och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>