Tokyo jag tänker på dig nu…

Nu är det inte Carola som inspirerat mig med sitt gamla 80-tals popöränge ”Tokyo”. Thank God. Nej, jag har faktiskt bakat till en Japan-inspirerad fika i veckan. Jag gick igenom hela ”sushi”-fasen och ”ris…kaka”-fasen, men landade i macaronträsket igen, det är ju oftast där man plaskar när man vill imponera på folk. ;)

För dig som känner dig helt lost på Japan så klicka här för att se Carola…i kimono…

Jag var som ni förhoppningsvis ser inspirerad av koi-fiskar och magnoliablommor. Nu ser koi-fiskarna mer ut som jätteräkor, men det var värt ett försök. ;)

Jag hade helt glömt bort min sista Springerle-form! Skandal! Den är full av små rutor med olika objekt, typ blomblad, vas, fjäril etc. Turligt nog fanns där även en fisk och ett näckrosblad (typ). Jag blandade marsipan med sugarpaste och satte igång att trycka mönster, sedan var det bara att måla i lämpliga färger och ”limma” dem på macaronskalen med vatten.

Fyllningen hittade jag i en av alla tråkiga macaronböcker på marknaden (bitter över att min macaronbok blev dissad för ett halvår sen…haha.) En god fyllning, men märkliga ingredienser. Jag gillar ju inte genvägar eftersom den riktiga vägen allt för sällan är så mycket jobbigare.

Limefyllning

100 gram smör, rumstempererat
2 dl mjölk
1 ägg
30 gram marsanpulver
30 gram strösocker
1 lime, rivet skal + saft

Rör smöret krämigt. Koka upp mjölken. Blanda ägget med marsanpulver och strösocker, vispa ner i den varma mjölken och låt sjuda på låg värme till krämen tjocknat. Rör hela tiden! Låt vaniljkrämen svalna något innan du blandar den med det krämade smöret, limeskal och limesaft.

I’m bringin’ kitsch back!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Tokyo jag tänker på dig nu…

 1. Lisa skriver:

  Jag vet att jag har sagt det innan här. Har du testat den Japanska versionen av macaroner som är gjorda av jordnötter? Då blir det Tokyo!
  Dom var fina, och det syns faktiskt att det är en fisk, om man kollar noga.

 2. Mattias skriver:

  Hej!

  Nee, det har jag faktiskt inte testat, jag har testat att byta ut mot bara cashewnötter och bara hasselnötter. Hmm, ska kanske testa. Min sambo älskar jordnötter…dock inte jag. :)

  Tack!

 3. Here comes sugar skriver:

  Meeh.. sjukt snygga!!!!

 4. SÅ TUFFA! Jösses, som små personliga konstverk! Om de inte låtit så goda hade jag vägrat att äta upp dem ;)

 5. Supersnygga macarons och Carolus låt minns jag allt

 6. Mattias skriver:

  haha…eller hur! Hm, fikan är imorgon, får se vad de tycker.

 7. Mattias skriver:

  Såg du videon? Helt galen. När hon blir en geisha dör man av skratt.

 8. katarina skriver:

  Yeah! Snygg design på de där. Gillar ”le touch japonais” :)

 9. Mattias skriver:

  haha…oh la la!

 10. Lena skriver:

  Störtsnygga!

 11. Simone skriver:

  supersnygga,men du får alltid till dina macarons.ja är nyfiken på vart du fått tag på din springler form.udda dock grym.

 12. Cecilia skriver:

  Ursöta, dagens älsk!

 13. Mattias skriver:

  Taaack!

 14. Mattias skriver:

  http://www.houseonthehill.net/

  Svindyra men helt nödvändiga…haha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>