Tokigt snabb hallonglass mitt i den stressande midsommarmardrömmen….

Är ni också helt galet stressade över Midsommar? Jag höll på att skita sju sorters blommor när jag insåg hur mycket som kan gå fel i helgen. Jag ska fira med Jonas familj (Jonas pappas sida mer exakt) i Värmland. Vi ska bo i deras supermysiga stuga…utan el…eller rinnande vatten. Festen sker på en annan gård, men jag står fortfarande som ansvarig för någon form av tårta/kaka/bakverk…utan el…eller rinnande vatten. Men men det ska nog gå bra. Ni får la se när jag har lyckats ta bilder på allt. Efter dagens pers vill jag mest krypa ner i sängen, vilket jag snart ska få göra.

Men ja, jag tänkte dela med mig av en supersnabb glass som jag gör ibland när jag är sjukt sugen på glass men inte orkar brottas med min opålitliga glassmaskin. Perfekt i sommar, men det behöver jag kanske inte påpeka. :)

Tokigt snabb hallonglass

225 gram hallon (frysta. Ibland är det 250 gram, det går också bra)
2,5 dl Kesella
2 msk honung eller Agavesirap

Släng ner allt i en mixer och mixa på tills du har fått en len, krämig glass. Det är seriöst så enkelt. Du kan servera den direkt eller låta frysa till ytterligare i frysen.

Jag skopade upp glassen med en melonkulare. Melonkulare som har samma kilopris som guld och diamanter. Helt sjukt att en sådan liten pryl kan kosta så mycket. Men ja…den gör ju allt lite mer kul. Jag försökte få till ett stort hallon, vet inte om jag lyckades. :)

Om vi inte hörs före eller under så GLAD MIDSOMMAR PÅ ER!!!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Tokigt snabb hallonglass mitt i den stressande midsommarmardrömmen….

 1. Annett skriver:

  Hahaha, underbart inlägg o fantastisk glass! Till alla er som nu googlar melonkulare – hittas ofta på loppis för nån tia. Gamla tanter rensar ut sina kuljärn ofta =)
  Ha en skön midsommar….

 2. Emilia skriver:

  Jag är på jakt efter en melonkulare också. Men har inte köpt någon, de är ju så sjukt dyra! Har hittat en billig från IKEA, men den är ful och man får 2 andra prylar också. Jag behöver ju bara melonkularen! God glass förresten, gjorde samma fast med jordgubbar och turkisk yoghurt (o honung) förra veckan. Supergott!

 3. Mattias skriver:

  Jag köpte min på Lagamati. Billigaste jag hittade men föll också sönder efter en användning. :) Men ja…den gör ju sitt jobb ändå.

 4. Emma skriver:

  Hej!
  Tänkte fråga dig om du vet ungefär hur lång tid i förväg som man kan lägga på el spritsa vanlig vispad grädde på en tårta? Man vill ju helst inte fixa sånt när kalaset är igång utan förbereda och ställa i kylen. Och så ska det smaka gott. Tack på förhand!

 5. Anna skriver:

  Härligt med snabb glass! Mysigt med midsommarfirande i stuga på landet, du får la ta och svänga ihop en raw tårta :-) , själv ska jag utmana mig själv till att göra en två lager raw tårta till min mamma som fyller år på söndag…………..hoppas jag bara inte sliter mitt hår över all midsommarstress innan :-)

  Ha en trevlig midsommar, ser fram emot att läsa om tårt resultatet sedan :-)
  /Anna

 6. Nilli skriver:

  Jag brukar köra en ”sorbet”-variant med apelsinjuice som mixas med hallon (jag brukar inte ens söta den ytterligare). Supergott och supernyttigt!
  Glad midsommar!

 7. Mattias skriver:

  Hm…grädde är ju inte så känsligt som man kan tro. Jag har gjort tårtan helt klar dagen före ibland och många gånger är ju även tårtan även godast dagen efter. Jag är inte bäst på just grädde, men ett dygn i förväg kan du alltid förbereda. Vissa brukar stabilisera grädden med 1 gelatinblad per 2,5 dl vispgrädde.

 8. Mattias skriver:

  Ååååh…Ja, raw food! Jag lever just nu på mina raw food kolabollar. Måste sätta igång med lite mer rått bakande snarast! :)
  Kul med tårtan! Hoppas den blev god.

 9. Mattias skriver:

  Åh…härligt! Jag älskar snabba recept. Tack för tipset!

 10. Åh vad gott det ser ut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>