Tillbaka med solrosor!

Aaaah, vad min hemsida krånglar, den här gången höll de på att byta servrar och trixa. Det skulle ta 24 timmar men tog en mindre evighet. Eftersom jag förstår att ni måste ligga sömnlösa nu så lägger jag upp dagens skörd, även om de inte blev det bästa jag knåpat ihop. Solrosor! Av sesamflarn!

Okej, de blev inte dåliga i bemärkelsen ”äckliga”, men försök ni själva att styra över flarnsmet som flyter ut i ugnen. Suck. Fick kolik, nippran och skvatt när jag stod och såg på. Och ja, jag ser också att den har gått sönder i ena kronbladet, men det här var den bästa! Prova inte det här hemma! Eller, prova det! Men försök er inte på blommor om ni inte känner er extremt kaxiga! ;)

Som ni ser så är det svarta sesamfrön i mitten och vita som bildar ”bladen”. Jag förstärkte det gula med karamellfärg, men det svarta är verkligen helt galet svart. Här kommer receptet! Om ni inte vill försöka er på olika former så blanda vita och svarta, det blir jättesnyggt!

Sesamkex

50 gram smör
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
2 msk vispgrädde
0,5 dl vetemjöl
2 dl sesamfrö, vita eller svarta

Smält smöret och låt svalna. Blanda i de övriga ingredienserna. Klicka ut smeten på plåt och baka i 175 grader i 6-8 min.

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tillbaka med solrosor!

  1. Freddie skriver:

    Vad ska du göra med dem?

  2. Mattias skriver:

    Inget speciellt…åt upp dem bara. Alla…på en kväll. Det kändes inte ens som en kaka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>