Tillbaka från semestern…

…som faktiskt håller på tills på måndag, med ångest, oro och allt som hör till. Jag tänker självklart att ställa mig vid ugnen i helgen och få igång rätt rytm i vispen och de perfekta mjölpuffarna i ansiktet MEN först får ni några semesterbilder. Det är några smultronställen i Malmö, Köpenhamn och Skåne. Jag har fler, men några hade semesterstängt så de får ni nästa gång ;)

Först åkte jag och Jonas till min mamma ute på Österlen…och möttes av den här! Ah! De har katter som bor i stallet och den här är en av fem små duntussar som hoppade runt i halm och gräs. Vi var sååå nära att ta med den här hem, men jag hatar stanken av kattlåda så det blev inget.

Sen åkte vi till Toftebo Kalkon som gullar med sina fjäderfä så att de smakar extra gott. Vi käkade den här kalkonmackan tillsammans med tidernas godaste must från Sövde musteri. Mamma köpte med en kalkonchorizo som jag bittert nog inte fick med på bild, den var så god att det flimrade för ögonen.

Det här är inget smultronställe, inte alls faktiskt. Det var bara en galen butik vi hittade i Ystad full av…skit…mycket saker. Vi hade en liten tur runt på loppmarknader eftersom jag ville hitta tallrikar, glas och annat kul till ett nytt projekt som jag håller på med. Min favorit är dock Gröna ladan, så har ni vägarna förbi, checka in. Är ni i Malmö måste ni förbi Sopstationen, de hade så billiga saker att jag köpte bara för att kunna slänga.

När vi kom till Residens Hotell i Malmö så överraskade jag Jonas med Champagna, choklad och frukt på rummet. Inte ett öga torrt. Vi var romantiska i ungefär 4 sekunder innan vi korkade upp bubblet och la oss och kollade på Family Guy. ;)

Jag har alltid fnyst åt Hollandia eftersom det för mig har varit ett riktigt tantcafé…och dyrt. Dyrt är det fortfarande, men väldigt fint och kul utbud av kagor (= Skånska för kakor).

Jag drömmer fortfarande om deras blåbärspaj med inbakad vaniljkräm. De två andra kakorna var…sådär. Smakade mest mandelmassa, plus att hon i kassan inte ens visste vad det var.

Tamnack Thai ligger precis vid ”Triangeln” och är ett av mina ”måsten”, inte minst därför att en rätt kostar 45 kr. Weeeiii!
Förstår inte varför Stockholm välsignas med sådant här!?

Sen bar det över till Köpenhamn och jag insåg hur förbaskat lite jag kan om den staden. Vi gick Ströget upp och ner och sen var vi klara. Nästa gång ska jag bli min egen guide, det här var nästan skandal. Men Wienerbröd åt vi! 6 stycken närmare bestämt. Min favorit är Lagkagehuset som gör de bästa wienerbröden. Det är så märkligt hur det kan vara sån skillnad mellan danska och svenska och jag är fast besluten att komma på vad. Har aldrig ens testat att baka wienerbröd vilket till och med förvånar mig själv.

Okej…jag är splittrad. Lagkagehuset är min favorit som helhet, men det här lilla monstret från Illum Bager var toooo dieeee for. Chokladkoma!

Sen åkte vi tillbaka till min mamma ute på landet och besöket Hallongården. Hallongården!!! Hur fint namn är inte det!? Där fanns sååå mycket hallon och jag förbannade mig över att jag inte bor i Skåne. Jag var mesig och köpte hallonsylt, men den smakade å andra sidan som tårar från himlen.

Vi fikade även lite. Marängpajen med hallon och hallonpajen var…sådär. Räddade av hallonen, tycker att de kan vara lite mer galna när stället heter Hallongården, men men, som skåning vill man alltid finna fel. Bäst var dock hallonsaften till höger som gjordes på plats och serverades i fina glasflaskor.

Förstår ni varför det var så svårt att åka hem!? Man tror inte att missarna är sanna!

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Tillbaka från semestern…

 1. lisa skriver:

  så söt katt och helt underbara bilder. man blir inte lite sugen på mat och godsaker ;)

 2. Mattias skriver:

  :)

 3. Jag tror jag dör – så fina kattungar! Och jag dör också en smula av skratt när jag läser dina underbara texter! :)

 4. Gabban skriver:

  Nu skulle ha tagit en katt, har 2 inne själv och fresh&easy-sand är kung och det luktar inget. Tack för en frestig och festig blogg!

 5. Mattias skriver:

  Hmmm…måste nog lukta på den satans sanden först!

 6. Martina skriver:

  Alltså, jag tror jag älskar dig! Hur rolig är inte du i dina formuleringar?!

 7. Mattias skriver:

  Sån är jag ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>