Tillbaka från L.A!!!

Okej…jag har haft en fantastisk vecka i Los Angeles. Kom hem igår kväll och har legat som en fet svamp i soffan och suckat tills nu. Jag hade faktiskt inga förväntningar på L.A alls och blev glatt överraskad. Smutsig och noll Hollywood-glamour, men den hade en perfekt blandning av flådig storstad, trashig småstad, en grymt vacker strand och billig snabbmat. Jag vill vara Paris men är förmodligen Los Angeles.

Jag vande mig redan första morgonen vid att äta våfflor med jordgubbar, sirap…och bacon. Enda misstaget var att jag trodde att kulan i mitten var glass när den visade sig vara…smör. Gulp.

Med min sambo är film- och tv-freak så vi besökte allt viktigt. Till vänster är brandstegen där Richard Gere kom och hämtade upp Julia Roberts i slutet av Pretty Woman, bara ett stenkast från horgatan Hollywood Boulevard. Till höger är bänken från filmen ”Forrest Gump” och under den Kwik-E-Mart.

Två bögar på Walk of Fame fastnade såklart vid the Divine Miss M, Bette Midler, och Zsa Zsa Gabor. Blev faktiskt besviken på Walk of Shame, det var vara cigarettfimpar och look-a-likes. Hejdå glamour, speciellt när Marilyn Monroes stjärna låg bredvid soptunnan utanför McDonalds.

Intressant fakta: Jag har lika små händer som Meryl Streep.

Sjääälvklart åkte vi förbi tanterna på Wisteria Lane (=Desperate Houswives). Det låg inne på Universal Studios som ni måste besöka om ni har vägarna förbi L.A. Sen åkte vi en guidad tur runt hela stan och fick även en magnifik utsikt av Chers hus. Host.

Jag, Jonas och Jonas föräldrar hade hyrt en bil…thank god. En dag gick jag och Jonas runt själva och i slutet av dagen räknade vi ihop det till närmare tre mils promenad…30 kilometer! Har fortfarande ont i bäckenbenet.

Vi besökte Pink’s Hot dogs, ett legendariskt korvstånd som stått där sen 1939. Hit har alla stjärnor någonsin käkat, från Aretha Franklin, Celine Dion, Karl Lagerfeld, Snoop Dog, Oprah, Tom Cruise och you name it. Det var även här som Bruce Willis friade till Demi More en gång i tiden. Korven till vänster är deras klassiska Chili Dog och den till höger är en korv komponerad av självaste Martha Stewart, som också är ett stort fan.

Här sitter jag och försöker sälja in den jäkla korven till Jonas som bara äter ”Dennis” barnkorv i vanliga fall. Och till höger är den ”lilla lökringen” som vi beställde. Ah, så gott! Jag kommer aldrig att kunna bli vegan!

Vi var nere på Venice Beach som var fin, om än lite för många försäljare av hash. Men gillar man det så är det en fin bonus.

Min favorit var annars Santa Monica Beach. Kanske till och med min favorit av allt, helt fantastisk. Vi kom dit på eftermiddagen och promenerade i sanden till piren där vi fick se solen gå ner. Man kände sig smått bortskämd.

Ute på piren fanns ett litet tivoli med Pariserhjul och snaskig snabbmat. Som förrätt tog Jonas och jag och delade på en Banana split.

Men…som ett förstört barn från 80-talet växte jag upp med alla amerikanske komedier från 90-talet. Ni kan bara ana hur barnsligt glad jag blev av att besöka Central Perk från ”Friends”. Hihhihihihihhahahaha. Man fick egentligen inte gå ”in” på caféet, men vår guide var fabulös så jag sprang direkt in bakom disken och lekte ”Günther”.

Och favoritburgaren käkade vi på In-N-Out-Burger. Samma ställe som Lindsay Lohan pillar kokain ur näsan och Paris Hilton gråter i sin milkshake.

Vad hände med alla bakverk, caféer och bagerier?

Weeeell…mina favorittips i bakväg kommer förmodligen att dyka upp i en tidning nära dig snart. Det är väl värt väntan…och priset, det lovar jag. Om ni inte tror mig kan jag berätta att jag gick upp 3,1 kg under min Los Angeles-resa och att jag inte allt för sällan ersatte luncher med cupcakes och surdegsbröd.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tillbaka från L.A!!!

 1. Sara skriver:

  Grymma bilder, ser helt fantastiskt ut! :)

 2. Christine skriver:

  Vilken härlig resa LA verkar ha varit! Snygga bilder och amerikansk junk food är inte så dumt.
  Temat för veckomenyn hos oss är just junk food, idag blev det korv med bröd, med hembakta bröd och hemgjord senap.
  http://matikvadrat.se/2012/03/14/varmkorv-boogie/

  Veckans meny: http://matikvadrat.se/2012/03/12/kan-skrapmat-vara-bra-mat

  Ha det bra! Christine

 3. Pingback: Marlene Dietrich chokladkaka och lite klassisk Hollywoodglamour… |

 4. Pingback: En gyllene chokladbomb som alla kan äta! |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>