Tidernas mest geniala idé: Pannkakssufflé!!!

pannkakssuffle2

I morse när jag var och tränade kom jag på något som i mitt huvud lät som en fantastisk idé: Pannkakssufflé. Jag älskar ju smaken av pannkaka, men är inte alltid sugen på att steka lagg efter lagg. Sen älskar jag även ”danska äppleskivor” som jag till och med haft uppe på bloggen. Det är runda, luftiga pannkakor som smälter i munnen. Så ja, det här är en kombination av allt jag gillar och jäklar vad bra det blev! Alltså…helt fantastiskt. Plus att de bokstavligt talat exploderade i formarna och blev jättehöga, precis som de ska vara.

Jag utgick från mitt recept på äppleskivor, men ändrade lite. Tror att de hade blivit perfekta även utan bakpulver, men nu kör jag receptet som resulterade i sufflén på bilderna.

Pannkakssufflé (4 st)

50 gram smör
2 ägg
1,5 msk strösocker
0,5 dl grädde
0,75 dl mjölk
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att smöra och sockra fyra suffléformar
Smält smöret.
Separera äggen och lägg äggulorna i en skål och äggvitorna i en annan. Vispa ihop äggulorna tillsammans med strösockret och blanda sedan ner grädden, mjölken och det smälta smöret. Sikta ner vetemjöl och bakpulver och blanda in i äggsmeten.
Vispa nu äggvitorna i en bunke tills de blir fluffiga och fasta. Vänd sedan ner äggvitorna i smeten med hjälp av en slickepott. Fördela smeten i de fyra formarna och släta till ytan. Dra med fingerspetsen runt varje form så att det bildas en liten kant i smeten, längs ut vid kanten på formen. På så sätt reser sig suffléerna rakt upp.

Grädda suffléerna i 15 minuter. Servera genast med vispad grädde och hallonsylt.

pannkakssuffle1

Alltså. En superenkel sufflé som smakar pannkaka. Kan det bli bättre? NOPE!

För dig som också älskar pannkakor, glöm inte att kolla in bloggen Det blir bara pannkakor. Där blir det bara…pannkakor! :)

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Tidernas mest geniala idé: Pannkakssufflé!!!

 1. Malin's Diner skriver:

  Det här kommer jag att testa att göra väldigt snart. Genialt ju!

  Kram kram

 2. Linda Mpili skriver:

  Hittade din blogg av en slump igår. Kunde inte sluta läsa. Inatt vaknade jag hundra ggr av mina småbarn och kände SUCK.

  Men så kom jag på, mitt i natten, att jag har flera års arkiv att plöja i din blogg. Och då blev jag glad. Jätteglad. Länkar denna till alla jag känner, älskar ditt sätt att skriva (och baka såklart!)

 3. Frida skriver:

  Det här var ju jättehäftigt!! Jag ska definitivt testa att göra detta. Hittade tips om Squires Kitchen här hos dig också! Jättebra blogg!

 4. Erika Cao skriver:

  Superkul ide! Måste testa detta. Inspirerande blogg du har!

 5. Birgitta skriver:

  fantastiskt goa grejer som sakta reste sej ur formarna:))
  såg på alproäventyret – urfina cupcakes. vet du/någon vad det var
  för musik som spelades i början innan det startade? vaaackert

 6. Linnéa skriver:

  Åh Mattias, fantastiskt som vanligt. För att inte taaaala om de där äbbleskivorna. Åh! Majonäs och smöriga bakverk rullade i socker.. my hat of for danskarna!

  Men du hur blir den här trevliga sufflen inuti? Krämig? Jag gillar kräm.

  Tusen taxar!

 7. Mattias skriver:

  Tjoohoo! Så kul!
  Nee, vet faktiskt inte vad det var för musik. Hissmusik! :)

 8. Mattias skriver:

  Den blir ganska lik en sufflé faktiskt. Krämig men inte rinnig liksom. :)

 9. Frida Karlsson skriver:

  Låter som en superbra idé :) Jag käkar alltid pannkakor med lingonsylt så det får bli det som tillbehör istället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>