Tävling! Vinn en fabulös monstermixer från Electrolux!

Det är inte varje dag som jag har en tävling på bloggen, främst för att jag sällan får något riktigt kul som jag vill lotta ut. Den här gången är det stavmixern Ultramix Pro från Electrolux som tydligen är lite av en inblick i proffsens värld (läs=monstermaskin)

Mixern är inte bara en mixer…som kan mixa. Den är även signerad av Leo Frodell som var finalist i Årets kock 2012!

Vad ni måste göra för att vinna den kommer längre ner, först ska ni ”plågas” med lite recept.

För er som kanske inte har en mixer, men längtar så det smärtar, så kommer här ett tips på vad man kan ha den till. Något av det som Leo Frodell tillagade till Årets kock var den här Rotselleri- och äppelpuréen…kokt i smör! Ha! Det var det första jag läste och vågade inte tro det. Saligt gott och passar garanterat gött till en fin köttbit. Seriöst, ni måste prova.

Rotselleri- och äppelpuré

500 g smör
2 rotselleri
salt
9 äpplen, Ingrid Marie
1 dl avhängd crème fraiche

Smält smöret i kastrull. Skala och tärna rotsellerin och låt den sjuda långsamt i smöret med salt. Skala och tärna äpplena. När rotsellerin nästan är klar tillsätts äpplena, koka mjukt Plocka upp och mixa slätt, smaka upp med crème fraiche, smält smör och salt.

Vinn en Ultramix Pro från Electrolux!

Det mest stressande jag kan tänka mig är att behöva bjuda en mästerkock på mat. För att vinna stavmixern ska ni mejla mig vad ni skulle bjuda Leo Frodell på om ni fick chansen. Förrätt, tilltugg, frukost, dessert, soppa, macka spelar ingen roll. MEN, det ska vara något som gör honom svag i knäna och darrig på läppen. Så gott ska det vara!
Ni behöver inte skicka med ett recept (även om det uppskattas av mig), men motivera vad det är med din bit mat som kommer ge Leo en glansig blick av lycka.

Mejla din motivering till: mattias@bakemyday.se
Sista chansen att skicka in är måndagen den 6 februari. Lycka till!

Mitt eget bidrag kommer här:

Brödpudding

Hela idén till tävlingen är inspirerat av mitt inlägg om Julia Child och briochetarten som fick henne att gråta i tv. Jag letar fortfarande efter det som ska få mig att vackla och närmast hittills har varit en brödpudding. Jag är inte uppvuxen med det, men första gången jag gjorde det krympte jag till en liten, blåögd gåsapåg som var rädd för allt förutom mamma. Jag försökte få till en guldgul kungakrona/Sergels torg i uppror.

8 skivor bröd (svårt mått, men du kommer märka om det behövs mer eller mindre)
2 dl vispgrädde
2 äggulor
4 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk kardemumma

Riv eller skär brödet i bitar. Fördela i fyra små suffléformar eller en större. Vispa ihop de övriga ingredienserna och häll över brödbitarna. Blanda runt så att gräddblandningen sugs upp riktigt av brödet. Sen är det bara att slänga in formarna i 175 grader i 10-15 minuter. Jag gillar att äta brödpuddingen direkt ur ugnen, rakt upp och ner. Glass eller vispad grädde känns överflödigt.

Lycka till!

Det här inlägget postades i Tävlingar. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Tävling! Vinn en fabulös monstermixer från Electrolux!

 1. MiniMe skriver:

  Hemtrillad sushi! Och vad är det som är så märkvärdigt med det då, undrar vän av ordning? Jo, självklart serverar jag den från min nakna blekfeta kropp! Glansig blick hos Leo blir det garanterat, fast kanske inte nödvändigtvis av lycka (typ mer ”AAAAJJJJ, MINA ÖGON! TA BORT! Jag har blivit blind!!”)…..

 2. katarina skriver:

  Mmm, den ser ljuvlig ut, den där brödpuddingen.
  ps. LaDurée är på väg hit. Vill du jobba där kanske???!!! ;) Se mina länkar för mer info…

 3. Mattias skriver:

  Mjo, jag såg det. Njaaa…haha…jag bland sura kunder är en farlig kombination.

 4. Pingback: Gräddostbrûlée och tävling….tjooo! |

 5. Lena skriver:

  Oj oj vad får en mästerkock att få en glansig blick.. svårt.
  Men jag tror jag skulle bjuda på min citron och päronpaj den är så sjukt god att han kommer vilja ha en extra bit, men glansen i ögat kommer när jag talar om hur löjligt enkel den är att göra :)

  Recept kan jag maila till dig Mattias så kan du också ge någon glansiga ögon ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>