Sött plock…

Igår var jag på ett fabulöst galagalej hos min vän Hampus som fyllde år. Champagnen flödade, skratten blev till skrik och jag hade så kul att jag glömde att det var snö och slask utanför. Förutom mitt fantastiska jag tog jag även med mig söta små snittar till kalaset. Allt skulle vara plock, även maten, vilket i sig är genialiskt. Jag gjorde dels guldsprayade saffransmacaroner fyllda med en mandelkräm, små mini-brownies toppade med frostinggranar och guldstjärnor, samt chokladdoppade krustader fyllda med en mjölkchokladkräm.

De här var nog mina favoriter. Krispig krustad som jag doppade i mörk choklad och sedan fyllde med en krämig mjölkchoklad att dö för. Det är i princip en ganache, men med lite mer grädde. Jag körde 1,5 dl vispgrädde för 200 g mjölkchoklad. Bara hacka chokladen fint och lägg i en skåll. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt stå i en minut och rör sedan om tills du har en slät kräm. Fyll de chokladdoppade krustaderna och låt stelna i kylen.

Det här inlägget postades i Inspiration, Macaroons. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>