Söt, sötare, macaroons…

Fredrik på mitt jobb har visst en mamma och syster som är trogna besökare av min lilla bakblogg. De ställde frågan: ”Vad gör han med alla kakor?” Det är jobbigt att erkänna, men det som inte ges bort som presenter fungerar som middag, lunch och snacks för mig och Jonas. Jaja, inga bakelser kommer utan lite ångest.

Jag kände att de tu var värda lite macaroons för sin hängivenhet, så här har ni dem!

Ja, de är nästan to cute, men jag kunde inte låta bli. Fyllningen är vit chokladganache med kardemumma. Ah! Jaa, jag vet att jag nästan bara gör chokladfyllningar, men jag gillar det. Smörkräm är inte min grej, men jag lovar att börja experimentera mer snart. Just nu är jag mest hooked på att göra dem så snygga som möjligt. :)

Vit chokladganache med kardemumma

100 gram vit choklad
0,5 dl vispgrädde
1 tsk kardemummakärnor

Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Koka upp grädde. Hacka chokladen. Ta bort kastrullern från plattan och rör ner chokladen. Låt krämen svalna i kylen något och fyll sedan macaroonsen.

Blommorna är gjorda på lika delar marsipan och sugarpaste. Jag vet inte om man kan se det men jag har sprayat dem med pärlemorspray så de skimrar som små smycken. Jag köpte mitt spray på Strössel och annat. Köpte en guldspray också men den vägrade fästa på macaroonskalen, bittert bittert.

Jag gjorde även några med platta blommor eftersom jag skulle stapla dem i en förpackning.*Tänker smart*

Help me!

Tro inte att jag bara har la dolce vita när jag bakar mina macaroons. Nog för de blev dundersöta, men många av dem såg ut såhär!? Bara ett skal och en stor luftbubbla. Vet någon vad det beror på? Har läst om det i andra macaroonbloggar men ingen verkar ha ett säkert svar…


Hoppas de blir nöjda!

Tävlingen

Alltså, galningar! Min plan var att hoppas på tre bidrag så att jag kunde ge alla som ville lite kakor. Nu var det väldigt många fler bakfantaster som anmälde sitt intresse, härligt kul! Jag ska kolla igenom allt och berättar i veckan vem som har vunnit! :)

Det här inlägget postades i Macaroons och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Söt, sötare, macaroons…

 1. Vilka söta macarons!

 2. Lisa skriver:

  Sjukt fina. Du är så himla duktig. Måste pröva baka macaroons någon gång också. Jag bakade jättegod äppelpaj idag och misslyckades med Saffransmuffins förut haha, för jag glömde bakpulvret….. Nästa gång ska jag dock komma ihåg det ibland är man klantig. Ska nog baka bröd någon dag och blåbärspaj. Baka är så trevligt och funkar fint som terapi! :D

 3. jättesnygga macarons, måste ta och baka lite nya själv, ja eller kanske lite nya whoppie pie, det är ju tokgoda det med

 4. Pingback: På tal om misslyckade macaroons… « Bake My Day |

 5. Karin skriver:

  Hur är snäll och duktig är inte du då???? :D
  Jag och mamma hoppa upp och ner när Fredrik kom hem för en stund sedan. Supergoda och jättefina! Ett riktigt konstverk! :) TACK så jättemycket!!! Piggade till i höstmörkret :)

 6. Elisabeth skriver:

  Fredrik kom precis hem… Jag säger bara ”Mmmmm”, vilka ljuvliga små konstverk du har gjort!!! Allt: den fina asken de små godsakerna ligger i, själva konstverken – (hur lång tid tar de att göra??? ) och smaken!!! (Först vill man inte BITA i dem, förstöra dem för de är så vackra.) Nu står vår hund och sucktar efter dem också :-) . Mattias – you made my day”!!! Tusen tack! //Fredriks mamma

 7. Eva skriver:

  Ojjjjjjjjjjjjj såå himla söta o fiiiiina.
  Bakade macrons i helgen.Lila med vitchokladgarnache med björmbär i:)
  Faktiskt ganska fina, De bästa på länge.Men lite små o sneda kanske.

  Vet du vad de är som gör att foten inte blir lika dan runt hela macaronsen???
  Mina blev liksom sneda bara höga i ena sidan -har baksilicon o plåten stod rakt .
  De var väl själva den ……………. :(

  Tack för mer macraonsinspiration .som gör de värt att försöka igen,o igen o igen………….:)Eva

 8. Mattias skriver:

  Vassego!

 9. Mattias skriver:

  haha…vad bra. Jag blev inte supernöjd, så ni lär få fler kakor nån annan gång!

 10. Mattias skriver:

  Vet faktiskt inte, jag börjar tro att det har med hur man spritsar. Men det låter också konstigt.

 11. Charlotte skriver:

  Cool spray. Fina bilder på macaroons, de smakade säkert supergott=)

 12. eva skriver:

  en liten fråga till…..
  vad fäster du blommorna med ?

 13. Mattias skriver:

  Bara med lite vatten! Superenkelt!

 14. Genaitz skriver:

  haller med 100%, jag skulle inte kunna skriva det bättre

 15. Helena skriver:

  Vet att det finns ett ord för vad som händer med äggvitan när den får vila över natten. Det gör att maräng blir extra fluffig och fin. Kan det heta oxidera kanske? Är ingen expert precis men kanske gäller det även på macaroons? Brukar du köra med nyknäckt äggvita??

 16. Mattias skriver:

  Hmm, ingen aning vad det heter. Jag har fått lära mig att vattnet avdunstar från äggvitan och gör den fastare och mer tålig. Jag kör på nyknäckta ägg ibland, det brukar funka helt ok, men väljer av principskäl att rumstemperera dem =)

 17. ella skriver:

  Häj! Jag har inte gjort macarons så många gånger men för mig brukar det blir bäst med bottnen om man: låter dem vila på plåten en halvtimme innan man gräddar och lyckas grädda dom lagom länge. Oftast när jag tar ut dem och det är hål under så har de stått för kort tid. Mina brukar få perfekt hårda bottnar om de precis hinner få aningens brun/gyllene/vad-det-nu-blir färg. Aningens färg helt enkelt.

 18. Malin skriver:

  Underbart söta! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>