Sömnlösa nätter och en fantastiskt kreativ pannacotta med varma blåbär

blåbär2

Jag är ensam hemma! Snyft och snörvel! Jonas är på jobbresa och jag är verkligen usel på att somna utan att ha ett litet ånglok bredvid mig som snarkar sött. Sååå jag ligger vaken och kollar på youtube hela nätterna…och fixar en och annan pannacotta såklart. :)
Jag fick en liten snilleblixt om att färga pannacotta och hälla ner i små pralinformar jag hade och kolla så fint det blev! En liten sömnlös natt att käka upp.

Och jaaa, pannacotta är den mest uttjatade desserten i mannaminne, men eftersom folk uppenbarligen älskar det så tänkte jag att det här kan vara ett kul sätt att pimpa upp den.

blåbär1

Receptet på den här pannacottan innehåller vaniljsocker, men ni kan köra ner fröna från 1 vaniljstång också. Varma blåbär blev det därför att jag inte hade färska, men vilket som går bra. Varma blåbär är inget egentligt recept, bara värm frysta blåbär i en kastrull och söta med strösocker tills du blir nöjd. Tips! Rör ner 1 krm mald torkad koriander, oväntat supergott!

 

Pannacotta för sömnlösa nätter (4 st)

2 gelatinblad
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk
0,5  dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
karamellfärg, valfri färg

2 dl blåbär
3 msk strösocker
1 krm mald koriander

Lägg gelatinbladen i rikligt med vatten i ca 5 minuter. Koka upp vispgrädde, mjölk och strösocker i en kastrull. Ta kastrullen från plattan, krama ur gelatinbladen och blanda sedan ner i kastrullen. Häll över lite av pannacottan i en skål och färga med karamellfärg. Häll ner den färgade pannacottan i små formar t.ex. pralinformar och fördela resterande, ofärgad pannacotta i fyra skålar eller glas. Ställ in i kylen i några timmar.

Värm blåbären i en kastrull tillsammans med strösocker och koriander. Fördela blåbären över pannacottorna och toppa med de färgade pannacottaformerna. Voila!

 

Och jaa, när jag är ensam dricker jag bara bubbel. Det är något med pärlande viner som får tiden att gå snabbare. :) Ska få Chill Out sparkling skickat till mig och kan inte vänta. Älskar budgetbubbel och Chill Out ska tydligen vara ett riktigt kalasvin, hör av mig när jag har testat!

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sömnlösa nätter och en fantastiskt kreativ pannacotta med varma blåbär

  1. Alex skriver:

    Hej Mattias!
    Jag hamnade här via din blogg Vegoriket och hoppades att bakrecepten skulle vara veganska (eller iaf vegetariska…) men… gelatin…?? Superfina bilder iaf och det finns ju bakrecept på Vegoriket som jag kan gotta mig med. :-)
    // Alex

  2. Mattias skriver:

    Nje, här finns en del veganrecept, men för det mesta satsar jag på kreativa bakverk här. Som jag har skrivit på Vegoriket så äter jag vegan, men gör undantag för bakverk. Det här är ett exempel, men jag ska faktiskt börja testa med agar agar och liknande nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>