Sommar i Värmland och bovetemacaroner

I helgen var jag i Vääärmland där min sambos familj har en stuga utanför Forshaga. Mitt i skogen utan jobbiga grannar, skrikiga barnfamiljer…el…vatten…värme. Ja, nackdelar väger mot andra nackdelar och ändå är det så galet trevligt där. Här är stugan där jag och Jonas sov.

Här är den fantastiska utsikten och sjön där vi badade. Jag sa att det var skönt men det var närmare skräck än behag. Årorna användes inte av mig, jag vägrade all fysisk ansträngning som innebar annat än att lyfta mitt vinglas eller kasta en pinne i kubb.

I samband med midsommarfirandet smög det fram att jag kanske…eventuellt…möjligtvis visste hur man binder kransar. Min mamma lärde mig det som liten och sen har det suttit kvar. Själv gillar jag den galna majstången av majblommor i bakgrunden.

Min sambo Jonas till höger och hans syster Elin till vänster. Jag och min syster ser ut som träskmonstret Shrek i jämförelse.

Midsommardagen avrundades med att fösa kor in i ladugården. Eller ja, vi stod och kollade lika frågande på kossorna som de kollade på oss, men in gick de!

Självklart hann jag med lite bakande (inför resan, i Värmland finns bara en öppen eld och där vet jag inte om macaroner trivs så värst). Det blev copy cat av Meyers Madhus. Min syster hade ätit en rabarbertrifle där som var divine. Jag hittade ett liknande recept på deras hemsida som jag dock misslyckades med som helhet, men macaronerna blev bra och jag fyllde dem med mörk chokladtryffel till fikan. En liten snabb räddning.

Receptet hittar ni här. Varför de kallar dem för ”bovete”-macaroner när de innehåller 5000 gånger mer hasselnötter än bovetemjöl, vet jag inte, men goda var de och bland de vackraste som jag har gjort.

De såg ut som små svampar i mossan.

Bling. En liten blomma till alla ni trogna bloggläsare! Sommaren är en lågperiod för all internetaktivitet, men jag kommer fortsätta att publicera var tredje dag så stay tuned!

Det här inlägget postades i Macaroons, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sommar i Värmland och bovetemacaroner

  1. Freddie skriver:

    De blir ännu snyggare om du gör dem på enbart hasselnötter :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>