Sockerblommer och färgat socker =)

Jag tänkte berätta lite hur man gör egna små sockerblommor samt färgar socker. Färga socker är superenkelt att göra och galet effektfullt om du vill göra tråkiga kakor kalasroliga. Att göra egna sockerblommor är också jätteenkelt om man har blomutstickare till hands. Jag är mot alla överdådiga rosor och andra blommor som brukar finnas på bröllopstårtor. Vet inte varför, är bara überanti.

Färger

Det första du behöver är färg. Jag köpte den här härliga lådan med ätbara färger från Squires Kitchen. Den innehåller dels vanlig karamellfärg i olika kulörer. Sen ”paste” som är en färgpasta med väldigt koncentrerad färg. Sist men inte minst så finns det färgpuder (det finns säkert ett bättre svenskt ord, men jag kommer inte på nåt). Puder kan man pensla på med en pensel för att få snygga skiftningar, ge skimmer eller lite glans.

Färga socker

Det här funkar både med pärlsocker och strösocker. Lägg den mängd socker du vill ha i en plastpåse. Droppa ned karamellfärg och skaka om påsen till det färgats jämnt. Klart!

Färga sugarpaste

Sugarpaste är lite som marsipan, fast utan mandel. Den är kritvit och enkel att jobba med. Det är sugarpaste som blommor på exempel tårtor brukar vara gjorda av.

Använd antingen färgpasta eller karamellfärg och dutta på sugarpasten. Knåda in färgen och fortsätt att knåda till sugarpasten har fått en jämn färg.

Göra sockerblommor

De här blomutstickarna är mina favoriter just nu. Jag köpte dem från Squires Kitchen och de kom i tre olika storlekar.
Det enda man behöver göra är att kavla ut sugarpasten tunt, tryck ned blomutstickaren och lyft. Bam! Du har en perfekt blomma. Låt de torka på lite hushållspapper.

Tips: Använd florsocker att ”mjöla” underlaget med.

Det här inlägget postades i Kakor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Sockerblommer och färgat socker =)

 1. Pingback: Kakboll med nyckelpiga « Bake My Day |

 2. Pingback: Midsommarkransar! « Bake My Day |

 3. Mia skriver:

  Hej.
  Jag tänkte höra om du kommer ihåg hur mycke väskan med färger kostade.
  Har ingen aning om hur jag räknar ut de då de ej står i svenska kronor.

  Mvh mia

 4. Lisa skriver:

  Hur mycket kostar frakten? Vilket kit är det? Dust, paste ,liquid , beginer?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>