Snabba vaniljbakelser med thaibasilika och jordgubbsrosor!

Ok, jag fick lite sommarfeelings. Det blir så när man vägrar dra upp persiennerna och endast fantiserar om snöfria gator och solbränna. De här bakelserna är oförskämt enkla att göra och innehåller galet god vaniljkräm med thaibasilika. Just därför kan man lägga lite extra tid på att göra rosor av jordgubbar! Garanterade glädjetårar!

Börja med färdigköpt smördeg. Dela i fyrkanter och tryck ner i en minimuffinsplåt. Släng in i ugnen, 225 grader i 8 min. Suprdeuperenkelt!

Gör egen vaniljkräm eller köp färdig. Hacka thaibasilika (eller vanlig) och blanda ned i vaniljkrämen.

Fyll smördegsskålarna och dekorera med jordgubbsrosor, se här:

Jordgubbsrosor

Utgå från mitten på jordgubben och skär små ”kronblad”.

Hela vägen runt!

Fortsätt på ett nytt varv innanför.

Och oops så har du fått en fin liten ros.

Max 25 minuter totalt! Promise!

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Snabba vaniljbakelser med thaibasilika och jordgubbsrosor!

  1. Karolina skriver:

    Verkar väldig smidigt och enkelt, men kanske viktigast, så låter det väldigt gott :)

  2. Therese skriver:

    Hej hej, tänkte bara säga att de chokladbollarna du gjorde med jordnötssmör och digestive har ajg provat att baka. Tycker dock att jordnötssmör är lite salt så jag tog en burk nutella istället, Supergott! Alla i familjen gillade dem.

  3. Mattias skriver:

    Jag vet, men jag hittade något jordnötssmör som inte var med salt…eller inte så att det störde. Men ja, tar man vanligt så blir det på tok för salt. Nutella slår dock allt! =)

  4. eva skriver:

    Jag bytte ut digestive kexen o tog istället chocolate chip cookies o sen skippy jordnötssmör – absolut inte för salt bara MUMS !!!

  5. H skriver:

    Tycker det är väldigt tråkigt att du inte använder dig av bra produkter, exempelvis: varför köpa färdig smördeg? Gör en konditor väldigt besviken!

  6. Mattias skriver:

    Jag hade inte tid eller ork och tycker det är ännu tråkigare att inte äta smördeg alls. ;)

  7. Rebecca skriver:

    Jag tänkte göra den här i helgen, men jag har inte tillgång till en muffinsplåt.. Tror du att det funkar om man gör egna formar av folie? :)

  8. Mattias skriver:

    Ja, det går garanterat jättebra! Det är bara jag som är lat :)

  9. Rebecca skriver:

    Det gick finfint! Enda problemet jag hade var att de fluffade upp sig jättemycket, så att det inte riktigt fanns en grop för vaniljkrämen, utan var tvungen att krossa sidorna lite försiktigt. Vet du varför det kan ha blivit så?

  10. Mattias skriver:

    Hm, vet inte…blir alltid så. Jag trycker alltid ner degen så fort de är klara. Det borde jag kanske ha skrivit, oops! Hoppas de blev goda iaf. :)

  11. Rebecca skriver:

    De blev mycket goda! Nästa mission är att göra hello kitty-macaroons till min hk-älskande pojkvän också.. Hur fäste du strösseldetaljerna?

  12. Mattias skriver:

    Jag tryckte bara ner dem i smeten när jag spritsat ut dem. :)

  13. Rebecca skriver:

    Åh, där ser man! De smälter alltså inte i ugnen? Hur gjrode du rosetterna? Det är ju två hjärtan, men den röda ”knuten”, var fick du den ifrån? :)

    Du är så fantastiskt duktig!

  14. Mattias skriver:

    Nope. Rosetten är små strösselhjärtan som jag styckat och pusslat ihop. :)

  15. Pingback: Charlotte till Charlotte! « Bake My Day |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>