S’mores-macaroner!

Jag är en junky när det gäller amerikanska filmer. I amerikanska filmer brukar de då och då sitta och mysa framför en öppen eld och snaska S’mores. Jag har aldrig ätit s’mores!!! Skandal! Däremot fick jag (trots att jag lovade macaronpaus) ett infall att baka s’mores-macaroner.

S’mores består av digestivekex, grillad marshmallow och choklad. S’moresmacaroner består av digestivamacaroner, Marshmallowfluff och smält choklad.

Jag använde mig av fransk maräng och ersatte all mandel med mixade digestivekex. Det blev galet snygga macaroner och inte en enda sprack! Yey!

Marshmallow Fluff går att köpa i princip överallt. Kolla i den amerikanska hyllan!

Gegga gegga och alla barndomsminnen väcktes till liv, med eller utan s’mores.

Jag doppade resten med lite omsorg och strödde över hackade hasselnötter som jag hade liggandes.

Min sambo gav kombinationen full pott i betyg.

Det här inlägget postades i Macaroons. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till S’mores-macaroner!

  1. Anne skriver:

    Men HUR SMART ÄR INTE DU??? Det här är ju såklart lösningen på nöt-fria macarons. Smarting!! *beundrar*

  2. Mattias skriver:

    Visst är det fantastiskt!

  3. Ann-Marie skriver:

    Stort tack från en nötallergiker, nu ska jag pröva.

  4. Digestive istället för mandelmjöl låter så gott och kul att det fungerade och att macarons blev lika snygga som vanligt

  5. Sannas Goda skriver:

    Ser ju hur gott ut som helst! Jag MÅSTE prova dessa! TAck för ett bra tips och en bra blogg!

    http://ttela.se/bloggar/1.1080183-sannas-goda

  6. Mattias skriver:

    De var lite för goda ;)

  7. Louise skriver:

    Men dra mig baklänges! Nu ska här hem och knäckas en macaronoskuld!!

  8. Bageri Boestorp skriver:

    Ser galet gott ut!

    Smart idé att byta ut mandeln mot digestivekex, kul att resultatet blev lika bra. Kan undra som det finns andra saker som man kan byta ut mandeln mot, får experimentera lite och kolla :)

  9. Mattias skriver:

    Åh, låter spännande! haha

  10. Mattias skriver:

    Jag vet! Jag vill testa med torkade bär! Tror du att det funkar? :D

  11. BakLeffe skriver:

    Läckert! Det här måste jag prova! Den där fluffen finns nog inte här, men har du nåt tips på en fyllning med jordnötssmör? Endast jordnötssmör låter lite mastigt, men utblandat med philadelphia kanske?

    Förresten, är det nån smakskillad på macaroons gjorda med italiensk resp fransk maräng? Vet att du skrivit att det är svårare att få till den franska…men då tycker man ju att det borde liksom vara värt mödan? Att de ska smaka mer himmelskt på nåt sätt…om det går.

  12. susanne wikman skriver:

    Detta måste ju provas! Lät super gott och jag som inte tål mandel heller! Perfekt! Tack för tipset! :0)

  13. Mmmums! De ser underbart goda ut, förstår att de fick full pott!!

    Vilken fantastisk blogg du har, med en massa otroligt fina och smarriga bakverk!!

  14. Ida-Comicbakery skriver:

    Ser helt galet gott ut! Smart idé om man vill göra macarons till nötallergiker också :) såg någon som hade gjort pepparkaksmacarons, men digestive passar nog ännu bättre får jag för mig!

  15. N skriver:

    I vilken affär kan man köpa fluffy marshmellows? Exempel tack! Det här var grymt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>