Serverstrul, men nu är jag tillbaka med en sockerfri Stig Lindberg-tårta!

Suck och stön. Surftown där jag har min hemsida har haft strul i evigheter känns det som. Det var på grund av översvämningarna i Danmark där de har sina servrar, men nu funkar det äntligen igen!

Förra helgen firade vi Jonas pappa Gunnar som fyllde 60 år. Grattis! Grattis! Vanligtvis brukar jag få göra vegankakor för att veganerna i släkten ska få smaka på la dolce vita. Den här gången blev jag även ”tvungen” att göra sockerfria kakor och tårta för en diabetiker. Jaaa, alla måste få smaka på något gott vilka åkommer eller principer de än må ha ;)

Tårtan är, som ni kanske ser, inspirerad av Stig Lindbergs porslin ”Berså”.

Jag övar fortfarande på att få bättre precision när jag spritsar mönstret, men det går framåt! Recepten på hur ni gör allt är en kombination av mönster och Charlottetårta. Jag ersatte bara socker med Hermesetas vilket var lite tricky eftersom det är så koncentrerat, men gott blev det!

Jag gjorde även en ”vanlig” Charlottetårta med ladyfingers som jag hade i frysen. Det kom visst typ 15 personer mer än jag hade räknat med, ibland är det bra att frysa in saker man egentligen har tänkt slänga ;)

I bakgrunden ser ni…tada…veganska macaroner, men de kommer i ett senare inlägg. Håll ut!

Avslutningsvis vill jag bara reta er med att jag på måndag åker till Greeeekland i en vecka. Jaa, men fortsett från protester och kaos så kommer det bli fantastiskt!

Det här inlägget postades i Tårtor. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Serverstrul, men nu är jag tillbaka med en sockerfri Stig Lindberg-tårta!

 1. Nej vad häftig den första tårtan blev, den som inspirerats av Stig Lindbers porslin. Verkligen ett konstverk! Och de där veganska macaronerna är jag väldigt intresserad av, har en god vän som är vegan – hon måste ju också bjudas på gott =D

 2. Nilla skriver:

  har saknat bloggen, tittar ju in nästan varje dag =)

 3. Mattias skriver:

  Tack! :) Jag med! haha

 4. Lisa skriver:

  Hej, jag såg din blogg för första gången idag. Nu har jag suttit här en lång stund och njutit, blivit förundrad och glad. :) Underbara bakverk!

 5. Mattias skriver:

  Härligt! Tack! Hoppas du stannar ett tag till! :)

 6. esters hörna skriver:

  tack för all inspiration du ger via bloggen!

 7. Mattias skriver:

  Tack själv! Kul att du gillar min blogg! :)

 8. Misha skriver:

  Guud vilken fin Stig Lindbergs tårta! En sån måste jag också prova att göra! Helt underbar med det gröna bersåmönstret till de röda jordgubbarna! Tack för all inspiration :)

 9. Mattias skriver:

  Tack själv!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>