Semelros och Laga Lätt

Semelkärlek. Fettisdagen! Semlan, det mest ultimata bakverket! Jag försökte göra något kreativt ty semlan är en inte allt för ståtlig kreation. Det slutade med att jag gav mig på konsten att spritsa en ros…resultatet blev…sådär. Det var cirka 5000 gånger svårare än jag trodde men nu har jag och sambo i alla fall en hel bukett av semelrosor i kylskåpet som genast ska slukas.

Locket blev ett löv. Som i I löv semla. ;)

Receptet på vetedegen snodde jag från Leila Lindholm.

Några har redan sett det, nu är det dags för resten. Jag är med i senaste numret av tidningen Laga Lätt! Weeei. Citatet ”Framöver kommer jag att gå in mer på mode”, känns lagom pressande då jag trivs bäst i mjukbyxor och raggsockar. Men ja, mode, småkakor, comeback, omstyling, ni förstår säkert.

Btw. Laga lätt är min nya favvotidning. Snabba recept och lätta (som i enkla att laga och nyttiga), vilket är perfekt när man som vi älskar kakor!

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Semelros och Laga Lätt

 1. Li skriver:

  Wow vad duktigt spritsat! Känner mig så klumpig när jag spritsar, kan på min höjd spritsa lite smörkräm runt bakelser ;)
  Kul med Lagalätt! Kändis :)

 2. Mattias skriver:

  haha…jo, vi är nog på samma nivå då. Men det ska bli min nästa utmaning, spritsa!

 3. Ja spritsat blev det ju iallafall :-) , kul att du fått sådan uppmärksamhet

 4. Mattias skriver:

  haha…mm. Några tips?

  Tack, det är kalaskul!

 5. Ulrika skriver:

  Tack för en underhållande & inspirerande blogg som inte går annat än att älska. Testade förövrigt att baka Macarons med Digesive ist f mandel & det gick sådär. Måste fråga dig vilken typ av maräng du använde när du gjorde dina, måste prova igen. Laga Lätt e en bra tidning som jag nästan alltid köper så nu måste jag ila ;-) *springer iväg till affären och inhandlar ny tidning omgående*

 6. Mattias skriver:

  Hej!
  Jag gjorde med fransk maräng, är helt inne på det nu. :)
  Tack förresten!

 7. Matilda skriver:

  Vilket parti är du engagerad i? :)

 8. H skriver:

  Sen när blev du politisk sekreterare? Trodde du var på Hanky…

 9. Mattias skriver:

  Sen 1 januari. Sa upp mig från Hanky i december.

 10. Mattias skriver:

  Moderaterna.

 11. Petronella skriver:

  Du är en STOR inspiration och gör galet roliga bakver.
  Vill dock stolt meddela att jag lyckades göra mina första fina macaroons idag.
  Gjorde på paranötter med chokladganache imellan. Himelska och nu finns ingen stop på mig. Dock vart dom liiite höga och toppiga men vad gör det om hundra år :)

 12. Mattias skriver:

  Paranötter, vad gott! Mitt nästa projekt ska bli macadamian, älskar dem! haha

  Bra jobbat och tack!

 13. Sara skriver:

  Hej! Såg att du hade använt thailändsk basilika i ett tidigare recept, vart köper man det?

 14. Mattias skriver:

  Jag köpte det på ICA.

 15. Matilda skriver:

  JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA vad glad jag blev att du är moderat! Nu finns det ytterliggare en anledning att läsa din blogg ;) !
  Lyckospark i ditt politiska arbete ! :)

  ”var smart,bli moderat” .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>