Schlagermaratonet fortsätter…

Jag tänkte skylta med en av mina svagheter: Sugarpaste. Jag gjorde nämligen en rosa moussetårta till förra helgens schlagergalej. Hela härligheten pryddes av vad jag trodde skulle bli en naturtrogen replika av vinnarens pris ”Sångfågeln”. Sådär va? haha

Jag vet att många av ni sugarpastegalningar till bakbloggare där ute ligger dubbelvikta av skratt…det gör jag med.

Jag gjorde det lätt för mig och gjorde en vanlig vit chokladmoussetårta och färgade den i olika rosa nyanser. Pulverfärgen gjorde små prickar. Inte jättesnyggt, men garanterat en isbrytare. ;)

Vit chokladmousse

300 g vit blockchoklad
4 st äggulor
6 dl vispgrädde

Smält chokladen. Blanda ner en äggula i taget i chokladen. Vispa grädden. Blanda ner chokladsmeten, dela upp och färga, fyll en form och ställ i frysen minst en timme. Voila!

Jaja, slut på tjatet, det var en fantastiskt god tårta. Minimarängerna är ett av mina bästa köp på länge, Daglivs vid Fridhemsplan för er som undrar. Finns säkert på andra ställen, jag har inte letat frenetiskt.

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Schlagermaratonet fortsätter…

 1. Ida-Comicbakery skriver:

  Det blir sannerligen inte alltid som man tänkt sig ;) Men den ser vansinnigt god ut!
  Tack för tipset om minimarängerna också :)

 2. Li skriver:

  Hehe, jag gör bara rosor än så länge, våga rmig inte på annat, så jag tycker att en sångfågel är inte så illa skapat! :)
  Bakelsen ser dessutom sjukligt god ut, lockar fram det extra tjejiga i mig ;) Rosa! mousse! Vill ha :D

 3. Filippa H. skriver:

  Hahaha, jag uppskattar verkligen din avslappnade inställning till skapelser som inte riktigt blir som man tänkt…
  Och så illa tycker jag inte det ser ut heller, för den delen! Har själv aldrig ens försökt att modellera något – vet hur värdelös jag är på att göra det i lera, och även om det inte är exakt samma sak, så påminner ju modelleringstyperna lite om varandra. Men – det skall allt prövas, när tiden är inne, så att säga!

 4. Göran Lager skriver:

  Såg Dig hos Thomas A i lokalTV nyss, i ett pgm där jag brukar göra inslag om mat, kul, visste inte att Du fanns, inte heller att Du bloggar.
  Hör gärna av Dig.
  /lager

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>