Schlagerdessert med discobling!

Då var det dags för andra delfinalen i Melodifestivalen och Axel kommer hit på middag. Jag och Jonas har varit fullt upptagna med att packa inför Los Angeles (åker imorgon!!!), men kunde inte säga nej till en trevlig middag med skitsnack. Axel bjöd hit sig själv med orden ”gör något enkelt”, vilket jag såklart översatte till ”visa vad du kan bakbög!”. Jag gjorde det dock enkelt, Nigellaenkelt! En glassdessert med Nigella Lawsons Chocolate Peanut Butter Fudge. Sen var jag tvungen att lägga till lite bling bling i form av discogolv och discokrona. Happy schlager!

PS. Fördelen med att ta bilder före middagen är att jag och Jonas får äta en extra dessert. ;)

Jag rotade fram min gröna silikon…grej som man kan använda för att tex. göra runda små chokladpolletter. Jag la den på en silikonmatta, smälte vit choklad och bredde över mattan. Sen var det bara att ställa in det i kylen i 10 minuter och voila. Pensla på lite silverdust och du har små ätbara discoplattor att dekorera tallriken med.

Kungakronorna gjorde jag efter samma princip som de här chokladkakorna. Bara klipp ut siluetten av en kungakrona i plast och bred på chokladen.

 

Just ja, chokladsåsen och glassen får ni recept på här. Jag har nämligen gjort det till bloggen en gång tidigare. Favorit? Om!!?Jag hade till och med förberett glassmeten den här gången men glömde att ställa in glassmaskinen i frysen så det blev köpt vaniljglass istället. Inte alls lika bra, men allt smakar choklad och jordnötssmör när det är dränkt i den här galet goda såsen.

Ska försöka att uppdatera så gott jag kan från andra sidan jordklotet!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Schlagerdessert med discobling!

 1. Sabina skriver:

  Rolig ide jag har gjort alla hjärtans dag kakor

 2. Duktiga Tjejen skriver:

  Gud alltså, blir helt salig av dina konstverk!

 3. Carina skriver:

  Var har du hittat den där silikon-”grejen”? Vet du var man kan få tag i såna i olika mönster? Har letat men hittar inga, så nu står mitt hopp till dig =)

 4. Carina skriver:

  Tack! Det var de första jag menade, alltså inte bara såna som är runda utan även fyrkantiga osv. Men nu ska här handlas! =) Älskar din blogg för övrigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>