Saffransmunkar med apelsin- och vaniljkräm!

Jag är egentligen inget stort fan av saffransbullar, därför kände jag att jag var tvungen att hitta på något roligare än russin som dekoration. Min skånska bondlogik kom till slutsatsen att ”munkar är supergott…därför måste munkar med saffran i alla fall vara jättegott”. Sagt och gjort.

Jag använde mig av det här receptet på degen och tillsatte två paket saffran. Vaniljsåsen hittade jag här och pimpade den med rivet skal och lite saft från 1 apelsin. Ja, det blev lika gott som jag hade hoppats och drömt om. Apelsin, saffran och vanilj är en kombination som får nackhåren att locka sig.

Några av bollarna klippte jag upp som blommor och spritsade på vaniljkräm.

Andra klippte jag lite kors och tvärs så att de blev som små gyllenbruna diamanter.

Vi måste alla börja experimentera mer med vetedegar, det går ju att göra så mycket mer än kanelbullar och semlor. :)

Det här inlägget postades i Jul och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Saffransmunkar med apelsin- och vaniljkräm!

 1. Karolina skriver:

  Mums! Ser helt fantastiskt gott ut :)

 2. Karin skriver:

  På mammas konditori som jag jobbar på, så har vi munklängd! En lång munk som man snittar och fyller ,med vaniljkräm. Mycket populärt. Vi är dom enda inom fyra mils radie som gör sånna. Nog om det.. Dagens bakidé: Kringlor! Aldrig gjort tidigare. Vi får se hur det slutar.. =) Du som bakar mycket, var köper man vinsten?? Förutom på internet.

 3. Vilken kul ide! Ser hur gott ut som helst!

 4. Pehrnilla skriver:

  Vetedeg är bästa degen. Experiment ja gärna men INTE med semlor, de är godast som de skall vara. Älskar semlor:)

 5. Mattias skriver:

  Åh! Låter galet gott!
  Vinsten var jag tvungen att googla…haha…det är visst samma som Cream of tartar, vilket jag vet finns på den engelska butiken i Söderhallarna, Stockholm. :)

 6. Ser ju tokgott ut med vaniljkrämen på

 7. Karin skriver:

  Så English Shop it is!! Ja hade ju iofs kunnat googlat själv, men ja tänkte ta denn snabba vägen. Genom dig alltså. ;) Förövrigt, svinballt pepparkakshus..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>