Rostarteletter!

Rosor1

Jag älskar att göra jobb åt olika kunder, det blir liksom en helt annan utmaning när man får ett uppdrag att utföra. Nu senast gjorde jag ett bakjobb för jordgubbsvinet Strawberry blush. Ett kalasgott vin som passar lika bra i drinkar som i bakverk. Jag gjorde bland annat de här mandeltarteletterna fyllda med mandelkräm och äppelrosor. :)

 

Rostarteletter, 12 st

2 fasta röda äpplen

Mandelmördeg
1½ dl vetemjöl
1½ dl mandelmjöl
1 dl strösocker
100 g smör
1 msk vatten

Sockerlag
1 dl strösocker
2 dl Strawberry blush
2 dl vatten
några droppar röd karamellfärg

Mandelkräm
1½ dl strösocker
¾ dl vetemjöl
1 msk maizena
3 dl vispgrädde
50 g smör
2 tsk vaniljsocker
1½ dl mandelmjöl

Mördeg. Nyp ihop vetemjöl, mandelmjöl, strösocker och smör i en bunke. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter. Kavla ut degen tunt och tryck ner den i en muffinsplåt eller andra små formar. Skär bort överflödig deg och grädda dem sedan i 200 grader i 12 minuter. Ta ut och låt svalna.

Sockerlag. Koka upp strösocker, Strawberry blush, vatten och några droppar röd karamellfärg i en kastrull. Kärna ur äpplena och skiva tunt. Låt sjuda i sockerlagen tills de har mjuknat. Var försiktig så att de inte kokar sönder, de ska fortfarande hålla formen.
Häll av sockerlagen och skölj försiktigt äppelskivorna under kallt vatten.

Mandelkräm.Blanda strösocker, vetemjöl och maizena i en kastrull. Visa ner mjölken, lite i taget. Låt allt koka upp och sjud försiktigt tills krämen tjocknar. Rör runt hela tiden så att den inte bränns. Ta sedan kastrullen från plattan och tillsätt smöret. När smöret har smält rör du ner vaniljsocker och mandelmjöl. Häll över i en skål, plasta in och låt svalna i kylskåpet.

Klicka ner lite mandelkräm i varje degform. Skär äppelskivorna på hälften och rulla de sedan runt varandra. Stoppa ner i mitten av formarna och fortsätt att vira runt ytterligare äppelskivor så att det bildas en ros. Servera.

Blushing 1

Jag tog även den här fina bilden på vinet. Jag gillar btw. att blanda hälften Strawberry Blush och hälften mousserat vin. Supergott! :)

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rostarteletter!

  1. Sarah skriver:

    Du är så himla duktig!! Hittade hit för någon vecka sen och håller på att plöja igenom hela bloggen :D Jag själv varken bakar (okej, bröd är jag rätt duktig på) eller äter bakelser (ingen godisråtta) men blir glad av att läsa om dina kreationer och titta på dina fina bilder!! Din bok är ju superfin också, älskar omslaget! Lär titta in här ofta, kanske blir jag omvänd och börjar baka jag också :O

  2. Mattias skriver:

    Taaack, snällt Sarah! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>