Rosaskimrande möhippa och nya numret av BAKA! :)

IMG_3186

Jag har i princip aldrig tid att baka till andra än mig själv och er på bloggen, men när Emelie frågade mig om jag kunde baka till hennes tjejkompis möhippa så kunde jag inte säga nej. Emelie och hennes sambo bodde nere i Marseille när jag och Jonas var där och semestrade, och efter en trevlig kväll med de tu kan jag inte vara snofsig och neka henne bakverk.

Jag hade tyvärr inte tid att dekorera något men det blev rosa macaroner med rabarberfyllning, Leilas Lindholms chokladcupcakes med cream cheese frosting och dulce de leche, citronmarängpajer med rosa lemon curd och maräng samt mördegskakor i form av änglar.

baka

Glöm förresten inte att köpa det senaste numret av tidningen BAKA, helt galet snyggt! Min absoluta favorittidning när det kommer till bakning. Och ja, ni får såklart inte glömma min fantastiska krönika om farliga robotkakor som anfaller!!! ;)

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Rosaskimrande möhippa och nya numret av BAKA! :)

 1. Olivia skriver:

  Asså Mattias, jag måste bara berätta att jag blev sjukt inspirerad av din blogg som jag upptäckte idag. Det är definitivt en blogg som jag kommer fortsätta att läsa i framtiden!

  Måste passa på att ställa en fråga när jag ändå skriver.
  När du bakar… Vart hittar du all inspiration? / Olivia

 2. Trollmamma skriver:

  Det nya numret fanns inte på Coop idag, jag kollade efter en ny mat- eller bak-tidning. Nope, bara sånna jag hade köpt redan. Men den borde ju dyka upp snart då. =)

 3. Frida skriver:

  Läste din artikel om robotkakor, den var lysande och jag skrattade högt flera gånger! Det va också anledningen till att jag hittade hit. Du lär precis fått en ny stammis på bloggen.. ^^

 4. Linda skriver:

  Alltså så himla fint!!! Vill ha recepten på de där marängbakelserna:)

 5. Mattias skriver:

  Åh, tack! Inspiration…hmm. Överallt! Jag vet att det är ett jobbigt svar, haha, men det är sant. Jag försöker att inte kolla så mycket på andra bakverk utan istället på annat jag tycker är fint. Saker i naturen, design, gamla filmer, böcker mm.

 6. Mattias skriver:

  Grrr…leta vidare! :)

 7. Mattias skriver:

  haha…vad kul! JA, akta dig för robotkakor!!!

 8. Mattias skriver:

  Well…det var inte så mycket till recept. Gjorde mördegsskal, färgade färdig lemon curd och toppade med färgad maräng.

 9. Mia skriver:

  Robotkakor- där satte du verkligen ord på det! Jag blir så otroligt missnöjd när det jag bakar inte ser perrrrfekt ut. Köpte utstickare med mönster och allt och resultatet så minst sagt köpt ut! Någonstans där försvann ambitionen med perfekt resultat.

 10. Mattias skriver:

  haha, men visst är det skönt att skita i perfektionen då!? Älskade btw. omslaget på BAKA, helt galet underbart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>