Recept 2 från Vegofesten: Chokladsufflé…utan ägg! :)

Och här är det andra receptet som vi gjorde under workshopen på Vegofesten: Chokladsufflé! Fast utan ägg! :) Och låt mig bara säga, det var första gången alla gjorde det här receptet och varenda sufflé blev perfekt!

suffle

Och här kommer en helt sjukt god chokladsufflé…utan ägg. Huh!? Jepp! Bjud den här på vänner och se om de smakar någon skillnad! Omöjligt!
Plus att du inte behöver oroa dig för alla misstag som kan göras när man vispar äggvita och gör en ”traditionell” sufflé.

No-Egg går att hitta i vanliga matbutiker. Brukar finns i bakhyllan eller någon specialhylla. Perfekt om du vill ersätta ägg i såser, krämer, desserter och bakverk.

 

Chokladsufflé

100 g mörk choklad
1 dl osötad sojamjölk
en nypa salt
2 msk No-Egg
1 dl vatten
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
mjölkfritt smör och strösocker till formarna

Servering
vispad grädde (Alpro Airy & Creamy), glass eller vaniljkräm
ev. färska bär
ev. florsocker att pudra över

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och sockra fyra suffléformar.
Hacka den mörka chokladen fint. Häll ner chokladen, sojamjölken och en nypa salt i en kastrull och låt allt smälta ihop på låg värme. Häll över chokladkrämen i en skål.
Vispa No-Egg och vatten fluffigt och fint i minst två minuter. Tillsätt lite florsocker och vanilj- socker i taget och vispa konstant. Fortsätt att vispa i ca fem minuter tills du har fått en fluffig smet. Rör ner en stor klick fluff i chokladsmeten, detta för att lätta upp den. Häll nu ner chokladsmeten i fluffet och vänd in försiktigt med en slickepott. Fyll de förberedda suffléformarna med smet och jämna till ytan med en kniv. Dra med tummen längs innerkanten på formen för att få bort rester av chokladsufflé. På så sätt reser den sig jämnare i ugnen.
Grädda chokladsuffléerna i 14 minuter. Servera genast med valfritt tillbehör. Pudra eventuellt över lite florsocker.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Recept 2 från Vegofesten: Chokladsufflé…utan ägg! :)

  1. Kajsa skriver:

    Vad kul att man slipper äggen. Ska leta efter no-egg nästa gång jag är i affären. :)

    Fin blogg förresten!!!

  2. Tess skriver:

    Hej!
    Måste bara säga shit vilken god sufflé :) är äggallergiker och trodde väl aldrig ja skulle få äran att äta sufflé :) såå sjukt god!!! Mmmm har faktiskt aldrig smakat något så gott och även så enkel. Stort tack för det! Grym blogg du har. Med vänlig hälsning, Tess

  3. Mattias skriver:

    Gör det! Tack! :)

  4. Mattias skriver:

    Åh, vad härligt! Ja, visst är den fantastisk!? :) Så glad över hur bra den faktiskt blir.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>