Pate choux-svanar med dulce de leche-frosting! :)

eclair4

Det blir inga Pride-bakverk….eftersom jag inte gjorde några. Eller, jag hann inte dekorera dem innan vår fest, så det blev simpla brownies, men men! Festen var lyckad och alla hade det fantastiskt. Jag är fortfarande sliten så jag bestämde mig för att göra sockerstinna pate choux-bakverk för att skämma bort mig själv lite. Pate choux är samma smet som man gör eclairer av och jag var bara tvungen att göra små svanar av dem. Att göra just svanar är en riktig klassiker som jag bara var tvungen att testa. Visst blev det helt fantastiska? :)

eclair3

16-58-largeFyllningen blev en brutalt god frosting med dulce de leche. Jag brukar koka min egen dulce de leche, men min absoluta favorit är Pampas Delis dulce de leche Baking. Helt galet god! Så om du får tag på den så testa. Oftast innehåller dulce de leche-frosting en massa florsocker, vilket jag tycker är på tok för sött. Så jag googlade alternativ och fann skojigt nog en frosting på just Pampas Delis hemsida.

Om ni undrar hur man gör svanarna så kolla in den här videon, det var så jag lärde mig. :)

 

Pate choux-svanar (jättemånga)

1,25 dl mjölk
1,25 dl vatten
125 g smör
en nypa salt
en nypa socker
150 gram vetemjöl
5 ägg

Koka upp mjölk, vatten, smör, salt och socker i en kastrull tills smöret har smält. Ta kastrullen från plattan och rör ner mjölet. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och rör runt som en galning tills smeten blir fast (dvs. vätskan kokar bort). Häll sedan över smeten i en skål. Rör nu ner ett ägg i taget med en slickepott. Den kommer skära sig, men bara fortsätt att röra så får du en smidig smet.
Spritsa sedan ut de olika delarna till svanarna, precis som videon visar. Grädda i 225 grader i ca 18 minuter för ”kroppen” och 6 minuter för hals och huvud.

 

Dulce de leche-frosting

4 dl färdig dulce de leche, ex. Pampas Delis Dulce de leche Baking
100 g smör, rumstempererat
200 g färskost, rumstempererad
flingsalt

Vispa ihop samtliga ingredienser till en fluffig frosting. Fyll svanarna med frostingen!

eclair1

Jag gjorde även ett försök att göra vanliga eclairer men färgade lite av smeten röd och grön och spritsade blommor och blad. Jag fäste allt med små klickar av frosting.

eclair2

De kanske inte blev så graciösa, men goda som faen! :)

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Pate choux-svanar med dulce de leche-frosting! :)

 1. Malin skriver:

  Sååååå vackra! Jag har gjort svanar en gång, men de blev inte alls lika vackra… Jag hade ingen smal sprits, nu blev jag jätteladdad att testa igen! Å fyllningen låter helt fantastisk, jag äääälskar dulce de leche!

 2. Jon skriver:

  Wow! Ser fantastiskt gott ut! :)

  Här har du inredningsvis recept för äppelpaj och kanelglass – hoppas det smakar :)

  Äppelpaj och kanelglass

  Jon, at inredningsvis.se

 3. Nora skriver:

  Hej, jag är en tolvåring som har följt din blogg ett tag. Och du är verkligen fantastisk på att baka. De där svanarna är verkligen vackra. Jag har aldrig smakat dulce de leshe men tycker att det låter väldigt gott och måste verkligen prova efter dina fantastiska svanar. Du är en förebild för mig när det gäller bakning!
  Kram.

 4. Mattias skriver:

  Tack! Vad kul att jag kan inspirera! :) Jaaa, du måste smaka dulce de leche, det är verkligen beroendeframkallande!

 5. Frida skriver:

  Hej!
  Vill bara tacka, brukar inte följa bloggar men din är så himla inspirerande! Gjorde såna här svanar, fast fyllda med chokladkräm och hallongrädde och placerade i en sjö av hallonsås, som efterrätt på en student-sittning med 60 personer och det blev så himla lyckat! Då folk är vana vid pannacotta med två blåbär på blev blev det gott om wtf-stämning (kan inte beskriva det bättre) och imponerade utrop vid serveringen och jag har fått oändligt med possitiva kommentarer efteråt, så jätte-stort tack för inspirationen och sluta inte blogga om bakverk!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>