Pâte choux-bomb med päronmousse, pistagecreme och chokladfudge!

Jag ska vara ärlig, det här kan vara det godaste jag ätit. Jag skulle egentligen ut och springa men fastnade med ledsna chouquetterester som ville bli uppätna, päronmousse på tröjan och chokladfudge i mungipan. Jag gjorde ett försök redan igår. Då färgade jag smeten men det såg faktiskt ganska…oaptitligt ut…haha. Jaja, det kommer kanske fler experiment längre fram.

Först behöver man göra en pâte choux, vilket är bland det enklaste som finns. Släng er i väggen vetedegar och smördegar, här gäller det bara att blanda blanda. Färdigbakade blir det små degbollar, lätt frasiga bollar som är ihåliga. Och ja, hålen smakar bättre! Det påminner om pannkaka i smaken, fast godare. Tänk pannkaka möter wienerbröd möter laaaaa.

Man kan äta pâte choux-bollar, chouquetter, som de är med lite pärlsocker på. Det är jättegott. Men jag ville ju bjuda på något extra, så jag fixade tre olika fyllningar: Pistagecreme, päronmousse och chokladfudge. Mhmmm…övertygade än?

Åh, glömde min nya bekantskap, en ”munktyll”, perfekt för att fylla dessa små bakverk med.

Receptet hittar ni på Fazers sida för Årets hemmakonditor. Där står exakt hur ni ska göra. Jag började i alla fall med en större pâte choux-boll. På den droppade jag lite chokladfudge på, för att ge smak och klistra fast nästa komponent…

En liten spritsad pâte choux-topp fylld med pistagekräm och sprayad med guld.

Såhär ser den ut inuti. Alltså…alltså…aaaaaah!!! :)

Men…om bara jag ska äta i min ensamhet så serverar jag nog det såhär: Päronmousse i botten, pistagekräm på toppen. Droppa ner några pâte choux-bollar och avsluta med chokladfudge. Aaaah!

Det här inlägget postades i Tävlingar. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Pâte choux-bomb med päronmousse, pistagecreme och chokladfudge!

 1. Monica skriver:

  Oi. Farlig. Vil ha.

  M:)

 2. jenny skriver:

  Mumselimums!!

 3. Pehrnilla skriver:

  Då håller jag tummarna för dig igen då:)

 4. Karin skriver:

  Du är så jäkla duktig!!
  Jag blir jätteglad om du ”gillar” min tårta!
  http://fototavling.mixr.se/baktavling/?sort=hogsta

  Kram Karin

 5. Mattias skriver:

  Jag har ju redan gjoooort det!!! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>