Jag är mänsklig…gånger två…

Jag visste inte hur rätt jag hade när jag skrev att påsken är den bästa högtiden att misslyckas med bakverk på, inte minst macaroner. För er som undrar så är den här bilden tagen precis efter att jag hade gråtit salta tårar på köksgolvet samt missbrukat Guds namn både en och två gånger. Jag hade nämligen planerat en vegantårta nu när Jonas familj är samlad med vegansyster och pojkvän. Det blev inte som jag hade tänkt mig.

På bild ser det inte ut som den katastrof det var för mig. Såklart anade ingen någonting, men de såg inte visionen jag hade i mitt huvud av en vacker tårta i tre lager som stod stadig och stolt på fatet som en pennsoldat. Istället blev det ett brutalt berg som täcktes med vispad grädde, oheliga böner och en skånsk hobbykonditor som vägrade att be om ursäkt.

Jag körde inte efter något recept utan började med att steka två tårtbottnar i rikligt med smör.

Sen gjorde jag en karamell med lite socker i en stekpanna och stekte några persikor (tror jag. Kan ha varit nektariner eller något annat skoj). Sen la jag en tårtbotten på ett fat och bredde på en rabarberkompott som jag kokat ihop (bara rabarber, socker och en stor portion chansning). Jag klickade även över en alldeles för lös vaniljkräm. Sen la jag på nästa tårtbotten och det var nu allt började dansa runt som en full tonårsbrud på hemmafest, så jag täckte allt med grädde och ännu mera grädde. Sen strödde jag över de heta persikorna som såklart hjälpte till att smälta hela spektaklet till en pöl av allt som är gott. Tacka herren för att bakverk alltid är goda även om de är fula, feta, vackra eller misslyckade. Glaaad påsk! ;)

Imorgon får ni en riktig kalasbomb som inte får misslyckas! Jonas systers kille fyller år och det får inte bli en personlig fadäs för mig utan en fantastisk bakorgie för Simon!

—————————————-

Men såklart gick även den åt fanders…rent estetiskt that is. Tänker inte ens dela med mig av receptet. Men det var chokladkaka, varvat med chokladganache, skivad banan och en karamellmousse som gjorde att allt föll platt. Grrraaaaaa…men gott blev det. Lite i samma kategori som ”glass-soppa” och ”allt-som-är-gott-gegga”.

Det här inlägget postades i Tårtor. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Jag är mänsklig…gånger två…

 1. Emma skriver:

  Ja, visst är det tur ändå att fula bakverk ändå jan smaka himmelskt. Allt som oftast i så fall. Hoppas du fick en bra påsk ändå! / e

 2. Ser sjuukt gott ut i alla fall! Jag som trodde jag var trött på sött sen igår… :o

 3. Maria skriver:

  Jag tycker den ser rätt charmig ut ändå, och den var säkert supergod :)

 4. Linda Färnevik skriver:

  På något vis skönt att se att ”även du” misslyckas med det estetiska ibland. ;-) En av de tårtor jag bakade i helgen skulle också vara sådär fin och stadig… men flöt ut till något som liknar din översta tårta i det här inlägget, om än i andra färger. Men den var god, åtminstone. Dock valde jag att inte föreviga den på bild!

 5. HAHA!

  ”Ett brutalt berg”. Du misslyckas inte med något, som sagt: Bara det smakar gott så är det ju fantastiskt?!
  Dina inlägg är dom bästa i Sverige.

  Kraaaam!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>