Oreo madness!!! The Oreo centipede!!!

Sen det nya året sparkade igång lovade jag mig själv att inte äta upp varenda bakelse jag pressade fram. Det har gått bra. Något jag däremot saknar kalla dagar som denna är att sitta och doppa Oreo-kakor i mjölk. Det finns fan inget godare. Men eftersom min sockersuktande hjärna inte kan tänka rakt så blev det något slingrande och skruvat.

I julas köpte jag de här chokladformarna för Oreo-kakor från Strössel & Annat. Tanken är att man först grundar med smält choklad. Låter det stelna och lägger sedan ner en Oreo och fyller på med ännu mer choklad.

Slutresultatet är ett läskigt ansikte som flinar åt dig = skitroligt. Jag penslade på lite guldfärg och orange eftersom det var det enda jag hade liggandes i lådorna. Riktigt kul på ett knäppt sätt och de har ännu fler formar som man kan vara kreativ med. Något sött dock för mig som inte springer kapplöpning efter vit choklad.

 

Men jag tänkte att om jag nu ska svulla i Oreo-kakor så ska jag göra det på riktigt…utan att behöva dela dem med någon. Så varför inte göra en lång creepy orm av alla kakorna så kan jag bara mata på efter hand utan att tappa bort några rädda kakor på vägen.

Receptet är riktigt bra. Jag har testat receptet från ”Två systrars söta” tidigare men det blev alldeles för smuligt och inte alls lika bra. De här kakorna smakar nästan identiskt som Oreos. Ni får stå ut med att det står i cups, hittade det här nämligen.

Oreos

60 gram smör, rumstempererat
0,5 cup farinsocker
0,5 cup strösocker
1 tsk vaniljessens eller 2 tsk vaniljsocker
1 ägg
0,75 cup kakao
0,75 cup vetemjöl
0,25 tsk salt

Vispat smöret krämigt tillsammans med farinsocker, strösocker och vaniljessens/vaniljsocker. Vispa ner ägget. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke och blanda sedan med smörblandningen. Tryck ihop till en smidig deg och rulla sedan till en rulle, 4 cm i diameter. Plasta in och låt ligga i kylen i minst 30 minuter. Ta ut och skiva i 5 mm tjocka skivor. Grädda i 175 grader i 18 minuter. Ta ut och låt svalna.

Jag rekommenderar att ni halverar receptet på fyllningen om ni inte är så amerikaniserade att ni lapar frosting.

Fyllning

3,5 cup florsocker
0,5 msk strösocker
0,5 tsk vaniljessens eller 2 tsk vaniljsocker
110 gram smör
3 msk varmt vatten
några droppar grön karamellfärg

Vispa ihop samtliga ingredienser. Spritsa eller klicka på kakorna och lägg ihop dem två och två…

…Ja, om ni inte vill fortsätta att bygga på kakorna till en orm med ett läskigt ansikte som flinar samtidigt som du käkar upp honom bit för bit. ;)

Jag var för första gången förbi FriendsOfAdam igår. Jag har velat besöka dem flera gånger för att smaka deras glutenfria bröd och kakor men aldrig orkat dra mig enda till söder (not my hoods). Jättegulligt bageri med allt från knäckebröd till semlor och kardemummabullar. Tyvärr säljer de bara semlor på tisdagar och lördagar (om jag inte minns fel), så jag får la åka dit igen. Kanelbullen var riktigt god. Om jag ska klaga på nåt så var det kanske för mycket potatismjöl i degen som ger en lite märklig känsla på tungan (petitess). Kardemummamuffinsen var också god men den bestod också i princip enbart av mandelmjöl.

Jag testade även deras ljusa bröd som smakade mycket av durramjöl och var riktigt gott. Bra jobbat alla vänner till Adam!

Det här inlägget postades i Kakor. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Oreo madness!!! The Oreo centipede!!!

  1. MEN – hur kan jag ha missat din blogg ända fram till nu? Total skandal! Den är lika rolig som den är kreativ! Stor kram!

  2. Mattias skriver:

    Det ÄR skandal! Bäst du stannar så att du inte missar nåt! ;)

  3. Höhö! Har lagt till sidan bland favoriterna i datorn nu. :-)

  4. Älskar att du alltid måste göra nåt knas med alla kakor :) Tänkte kanske baka dessa ikväll, men ska det verkligen bara vara 60 gram smör?

  5. Chatrin skriver:

    Alltså jag hittade det här nu : http://blogg.damernasvarld.se/emily/2012/01/31/du-som-alltd-jagar-regnbagar/ och jag dör lite! Vill väldigt gärna veta hur du gjorde de där fjärilarna, och innehållet i tårtan ser helt fantastiskt ut!

  6. Mattias skriver:

    Hej!
    Det är faktiskt inte jag som gjort den! =)
    Sofia köpte en färdig chokladmoussetårta med vit marsipan sen täckte hon den med sockerfjärilar hon köpt på Etsy. Vet inte exakt vilka, men typ sådana här: http://www.etsy.com/listing/62696523/edible-butterflies-the-original-edible?ref=sr_gallery_6&sref=&ga_ref=auto&ga_search_query=sugar+butterflies+edible&ga_order=most_relevant&ga_ship_to=SE&ga_view_type=gallery&ga_search_type=handmade&ga_facet=handmade

  7. Chatrin skriver:

    Oj det tog jag för givet eftersom den såg så proffsig ut haha! Men ok ska kolla in dem, tack!

  8. Johanna skriver:

    Det här är det bästa jag sett i hela mitt liv! Som kakans motsvarighet till The Human Centipede!

  9. Mattias skriver:

    Tack!

  10. Helena skriver:

    Vilken härlig blogg du har! Jag såg dig i senaste numret av Buffe och var tvungen att kika in här – nu är jag fast :)

  11. Du är sååå jävla klockren Mattias!!!

    Jag glömmer ibland bort att komma in hit till din fantastiska blogg… och jag bannar mig själv väldigt hårt nu!!! ;-)
    Jag älskar alla din recensioner, dina kansiga idéer, dina perfekta och sinnessjukt bra formuleringar!
    Allt du gör är ju pricken över i:et… du är idérik som attans, och kommer definitvt komma långt med dina talanger!!! :-D

    Kram!!!
    Malin
    Tårtspecialisten.se

  12. Mattias skriver:

    Men taaaack, vad snäll du är! Mjo, äntligen börjar folk inse att knasig är kul…haha.

  13. Alice skriver:

    Holy… Homemade Oreos?!
    Allt blir ju nästan godare när man bakat det själv dessutom!:)

    TACK!

  14. Anneli skriver:

    Fin blogg du har! Ska prova några recept! Men hur mkt är en cup? Alltså de ska ju va 3,5 cup florsocker.. =)

  15. Mattias skriver:

    1 cup är 2,34 dl! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>