Ny bokrecension på Taffel.se!

Ohoj! Nu har jag skrivit ännu en fabulös recension på Taffel.se. Den här gången är det Julia Childs ”Mastering the Art of French Cooking”. En fet bibel som jag har bakat från några gånger här på bloggen. Fantastiskt faktiskt.

Tanten hade fyllt 100 år i år, så det är verkligen anledning nog att köpa sig ett exemplar av den här tegelstenen…och läsa min recension!

 

Julia menade att man kunde veta kunskapsnivån på en kock genom att smaka hans/hennes grillade kyckling. Well, vad tror ni om min? ;)

 

Här är hennes klassiska Boeuf bourguignon som samsas med en Daube de Boeuf à la Provencale. Jag gillar faktiskt den provensalska grytan mer, sjukt god faktiskt. Full med vitlök, ansjovis och vitt vin…nom nom.

Och sen en annan favorit som är en pärontart med mandelkräm (pimpad med kirsch) och rödvinskokta päron. Heligt!

In och läs hela recensionen här!

Det här inlägget postades i Bokrecensioner. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Ny bokrecension på Taffel.se!

 1. Annie skriver:

  Åh, jag är så sugen på denna kokboken. Tänk vilka mästerverk man kan göra, eller ja, iaf försöka sig på :)

 2. Emma skriver:

  Hej!
  Jag har två frågor som inte har med inlägget att göra men hoppas du vill svara ändå. Jag har googlat runt efter svar och när det blev resultatlöst tänkte jag att jag kanske kunde fråga dig.

  1. Är det möjligt att (och lyckat) att fästa fina strösselkombinationer på sugarpaste (på tårta)? Hur fäster man det i så fall utan att sugarpasten känns torr? Vatten? Vill helst undvika att köpa konstiga ”ätbara lim” odyl eftersom tiden är knapp.

  2. Kan det passa att precis under sugarpasten (mellan den och själva tårtbotten) ha någon typ av ganache (eller måste det vara smörkräm) för att fästa?

  Tack på förhand!

 3. Mattias skriver:

  Den är verkligen fantastiskt. Och recepten är så utförliga att det inte går att misslyckas. Jag älskar främst bakverken och grönsaksdelen….och såsdelen. :)

 4. Mattias skriver:

  Hej!
  Oj, jag jobbar aldrig med sugarpaste faktiskt. Jag har fått lära mig att man inte ska ha ganache under eftersom det kan få sugarpasten att svettas. Men skriv och fråga http://sockerrus.se/ Hon är proffs på sådant! :)

 5. Benjamin skriver:

  Bra skrivet om Julia Child! Om du vill förkovra dig ytterligare inom det franska köket är Joel Robuchons ”The Complete Robuchon” ett tips.

 6. Mattias skriver:

  Tack för tipset! Btw. Älskar din blogg Benjamin!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>