Nu blommar det…

Jepp, nu är sommaren här. Tadaaaam! Körsbärsblommorna framför vårt hus har precis vissnat, lagom till att de på mina macarons står i full blom. Jag gick tillbaka till att använda mig av italiensk maräng för kakorna, de känns något stabilare. Har upplevt för många och stora luftbubblor i skalen med fransk, så nu blir det till att koka sockerlag igen. ;)

Kände mig tvungen att lägga upp en bild på min systers katt Izzy. Izzy är ett hjärta av sten, hatar kramar och gillar att spendera sitt liv i mörka krypin, typ bananlådan ovan.

Visst blev de fina? Jag sålde faktiskt även de här på marknaden, fyllde dem med vit chokladganache. Jag tänkte vara crazy och göra något med körsbär, sen kom jag på att jag inte gillar körsbär. Sen var jag stressad och ville ha något som klarar rumstemperatur bra. Choklad it is!

Det här inlägget postades i Macaroons. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Nu blommar det…

 1. Anne skriver:

  Helt galet fina!! :)

 2. Susanne skriver:

  Wow! Fantastiskt fina!

 3. Sannas Goda skriver:

  Vilka fina! Helt fantastiska ju!!

 4. Eva skriver:

  Ahhhhhhhhhh va skönt att höra att du gått över till ”The Italian style”, trodde bara de va jag som gång på gång på gång fick stora bubblor i den franska marängen o tillika en betydligt skrovliga yta …:(:( Jag misströstade så ,att jag inte bakat macarons på evigheter , Känns som vi får ta tag i de nu när även min ”macaronsguru” gått över till att koka sockerlag !!! Macaronsen på bilden va ju bara söta som socker :) o kisen me´:) som matchar macaronsen med sin ögonfärg ;)

 5. esters hörna skriver:

  alltså, wow. Du är ju helt otroligt duktig! Så fina!

 6. Wow, vilka snygga! Och katten var ju hur söt som helst.

 7. lisa skriver:

  jättefina!

 8. Josefine skriver:

  Hej Mattias! Tänkte ställa en fråga till dig eftersom du är så fantastiskt duktig och gör så galet fina macarons! Jag har gjort macarons några gånger och första gången jag testade efter ditt recept med sockerlagen så blev de perfekta! Men nu de senaste så blir de jättehöga/runda, spricker lite grann och får ingen fot. Ser ut som små champinjoner :(
  Jag gör allt precis som innan, rumstemp äggvita osv. Har du någon idé om vad jag gör för fel? När jag spritsar ut de så blir de toppiga och lägger sig inte och det hjälper inte om jag rör mer i smeten. Det känns som att marängen eller vad man säger blir för hård när jag blandar i sockerlagen. Har du några tips?
  Hälsningar Josefine!

 9. Lina*Esteterier skriver:

  WOW, verkligen jättesnygga! Och katten, åh jag dör lite.

 10. Mattias skriver:

  Hm…det var svårt. Jag har faktiskt aldrig haft liknande problem. Mina har gräddats utan fot men då har min smet varit alldeles för lös. Och de gånger mina inte runnit ut på plåten har jag blandat smeten liten till. Du kanske vispar äggvitan för hårt? Jag har lärt mig att inte vispa den för hårt nämligen eftersom det påverkar själva marängen…hur det påverkar macaronen vet jag inte.

  Aaah, jag har inget bra svar. Tyvärr.

 11. Mattias skriver:

  Tack allihopa! Ni är verkligen för snälla. =) Tack tack tack!

 12. Sigrid skriver:

  Galet vackra!

 13. Malin skriver:

  Helt galet underbart vackra macarons! Vilken konstnär du är, jag totalt älskar dina bakverk!

 14. Oh, fantastiska!

  Har en lite fråga, har du bakat Whoopies någon gång?

 15. Julia skriver:

  Galet fina verkligen!
  Läste om dig i hembakat och vart tvungen att kika in.

 16. Mattias skriver:

  Jaa! En gång, sök på bloggen! =)
  De var faktiskt väldigt goda…oväntat goda på nåt sätt!

 17. Pia skriver:

  Hej!

  Superfina macarons! Har en undran, när jag gör vit chokladganach så blir den alltid för lös. Den funkar inte att fylla macarons med för den rinner bara ut på sidorna. Vad har du för ratio på choklad/grädde?

 18. Mattias skriver:

  Jag har 1 dl grädde/200 gram choklad.

  Låt den ligga i kylen längre så att den sätter dig. Annars är det bara att ta lite mindre grädde nästa gång. :)

 19. Pia skriver:

  Precis som jag ”brukar” (har gjort det två gånger). Första gången blev det soppa, fast den stod i kylen hela natten. Andra gången läste jag att andra brukade vispa den som vanlig grädde och då blev det bättre, men inte bra. Får nog testa med annan choklad och/eller mindre grädde! :D

 20. Caroline Dourén skriver:

  Superfina Macarons!! Hade gärna ställt dem framme på ett vackert dukat bord. Synd att äta upp dem när de är så fina :) (kanske inte blir så goda i och för sig om man sparar dem haha).

 21. Pingback: Macaron madness och bästa bakboken just nu! |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>