Nu är det slut på smekmånaden!

Nu är det slut på smekmånaden, dags för creme caramel! Jag ska vara ärlig, jag var smårädd för den här efterrätten, men nu har jag trampat ner den som billig cigg i asbesten. Lätt som en plätt! Till och med lättare! Creme caramel är vad svennar kallar för ”Brylepudding”…silkeslen pudding med smak av vanilj som smälter i munnen. Och hey, mycket enklare än vad man tror!

Självklart måste jag göra något cockomoncko…jag gjorde karamell och fyllde min gamla silikonformar från strössel och annat. Idioten Mattias lyssnade inte på sina mentorer utan lät sina karamellskapelser vila i kylen över natten = smälte som is. Men de som överlevde blev fina.

Middagen var enkel…ENKEL! Pressas potatis, stekta brytbönor och pocherad fisk á la Parisienne.

Just ja, creme bruleen. Den var galet god. Seriöst, galet god. Min sambo kunde inte ens avgöra om den här var godare än creme brulée.  Jag vill tro att min lilla dekoration (som ser ut som en läskig hjärna) gjorde grejen, men va fan, här är receptet. Receptet är med cups, bit ihop eller räkna med att en cup är 2,34 dl.

Creme caramell!

2,5 cup mjölk
1 vaniljstång
0,5 cup strösocker
3 ägg
3 äggulor

Skåra vaniljstången och koka upp tillsammans med vaniljstången.
Vispa ägg, äggulor och strösocker fluffigt. Vispa ner mjölkblandningen och häll tillbaka i kastrullen. Låt koka 1 min och fyll sedan karamellfyllda formar.

Btw. För att göra karamell så behöver du bara koka 2 dl strösocker med 0,5 dl vatten. Koka till du får en gyllenbrun karamell. Också inget att vara rädd för!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Nu är det slut på smekmånaden!

  1. Here comes sugar skriver:

    Crème caramel är ngt som jag aldrig gjort och beställer inte heller när jag är ute och äter. De få gånger jag bjudits på det så har det verkligen varit en varierad upplevelse, inte alltid en trevlig sådan :)

  2. Mattias skriver:

    Sätt igång och gör en egen! Jag håller faktiskt med dig, tom. i Paris blev vi serverade en hård klump intetsägande creme caramel.

  3. Alexandra skriver:

    Creme caramel och creme brule är helt olika efterrätter men annars modigt att våga dig på att göra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>