Morotskaka + macaroon = överraskande gott!

Nu kommer ni att slippa macaroons på ett tag. =) Macaroonbombningen har gjort mig galet utmattad, men värt allt besvär. Sist i samlingen är dessa morotsmacaroons. Ah! Jag älskar ju morotskaka men blev efter min tid som barista på diverse caféer urbota trött på denna caféklassiker.


Jag använde mitt standradrecept på macaroons men adderade 2 tsk kanel i smeten.


Fyllningen är klassisk morotskakstopping med philadelphia och ”blasten” är hederlig persilja. Ät eller släng, det bestämmer du, men snyggt blev det i alla fall.

Fyllning

60 gram mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
100 gram philadelphiaost

Vispa ihop samtliga ingredienser och fyll macaroonsen!

Det här inlägget postades i Macaroons och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Morotskaka + macaroon = överraskande gott!

  1. Rolig form de har och låter himla mumsigt med smak av morotscaka

  2. Bakmammorna skriver:

    Härligt att få till morotsformen, det måste ha varit svårt?! Men vad lade du till, två tsk av vad?

  3. Anne skriver:

    SÅ FINA!! Men två tsk vadå? Nån krydda, gissar jag?

  4. Jag gillar de, de är läckra,persilja med men kanske i nån annan kombination

  5. badbakeday skriver:

    Det här däremot, det gillas mycket!

  6. Sanna skriver:

    Hej Mattias!

    Hamnade här av en lycklig slump :) Så söta macaroons du har gjort. Förresten så har jag nu dreglat över alla dina macaroons och de är så fina! Jag har gjort ett ganska hyfsat försök själv och tre katastrofala därefter så… tror jag nöjer mig med att se andra baka dom nu haha!

    Ha en bra fredag!
    -Sanna

  7. Mattias skriver:

    Nej! Ge inte upp! =) Du kommer smälta av glädje när du väl lyckas. Vad är det som blir fel? Hur ser de ut?

  8. Mattias skriver:

    TACK! =)

  9. Mattias skriver:

    Mjo, persiljan var mest for show.

  10. Mattias skriver:

    KANEL! =)

  11. Mattias skriver:

    Inte alls! Det är bara att börja med en cirkel (som en vanlig macaroon) och sedan dra en smalare och smalare sträng utan att lyfta spritsen.

  12. Mattias skriver:

    KANEL!

  13. Pingback: 2 tsk KANEL! « Bake My Day |

  14. Eva skriver:

    Kan bara säga – helt underbara
    Du har gjort de igen…..du ser till att jag hela tiden
    gör nya försök i mitt macarons bak.
    Har precis mysslyckats igen -efter 2ggr med jätte-
    fina exemplar. Märkligt -gör ju exakt likadant………
    Men de verar vara ett fenomen som även drabbar proffsen.
    Så never give up !!!!
    Nu blir de till att försöka sig på morotsvarianten- För att dom
    är sååååååååå himla fina.
    Har du ingen orange karamellfärg ??? eller är de bara kanel ?

  15. Mattias skriver:

    Hmm…jag tror det är lätt att man blandar smeten för lite, då blir de ojämna. Och glöm inte att slå på undersidan av plåten så att alla bubblor försvinner.
    Använder du termometer?

  16. Sugar Mania skriver:

    De såg riktigt fina och goda ut!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>