Misslyckade kakor och lyckade länkar

Tanken var att jag idag skulle visa mina grymma macaronbakelser. De blev dock inte så grymma utan riktigt misslyckade. Jag försökte halvera ett recept och räknade fel. Det såg ut som bakad chokladpudding. Grrrr. Omständigt misstag.
Istället får ni bilder från Berns dessertbuffé!

Det var förra helgen som jag tog med min syster och sambo dit. Dumt nog bjöd jag på Berns asiatiska brunch inklusive dessertbuffé. Många pengar, inte kul att låtsas rik och slänga med kontokortet. Brunchen är fantastisk som alltid. Desserbordet var….

…bitvis bra. De byter ut desserterna då och då och jag tyckte faktiskt att det var bättre förra gången. Vad en cheesecake gör där vet jag inte, inte heller tråkiga cupcakes. Citronkrämen med maräng var för söt, creme brulée med citrongräs ingen fantastisk kombo. Men i princip allt med choklad var fantastiskt även om min absoluta favorit märkligt nog var äppelpajerna med vaniljsås. Jag brukar aldrig gilla äppelpaj men det är pajskalet med mandel som gör att det fladdar om öronen.

 

Länkar

Jag bad om länkar till saker som inte är trött sugarpaste eller uttjatade cupcakes. ;)


Kakmonstren

Först ut är kakmonstren, som gjort…tada…cupakes med sugarpaste-dekorationer ;)
Jag tog med dem därför de indeed är något jag hade kunnat göra. De där maskerna är helt fantastiska, jag antar att de går att äta?
Den lilla sockerskon till höger är också helt galen, jag måste få veta hur man gör den!

Bad bake day

Jag älskar när man följer ett tema. Bad bake day har börjat baka ”Girl scout”-kakor. Hur kul är inte det!? Så bitter att jag inte kom på det själv bara. Älskar amerikanska filmer med jobbiga småtjejer som försöker kränga kakor.

Ester bakar

Ok, det här kan man köpa i de flesta chokladbutiker, jag har aldrig tänkt på att man kan göra det själv, som Ester bakar. ”Varm choklad på en pinne” låter barnsligt bra. Jag funderar redan på att göra i olika former, typ vit choklad i form av en snögubbe, eller bajskorvar att smälta i mjölken. ;)

S Lundkvist

S Lunkvist skickade en länk till praliner. Jag tänkte ”hepp, tråkiga parliner igen”, men sedan insåg jag att hon nog har rätt, för inte fan ser man pralinpillande på bloggar så ofta? Jag har dessutom, tråkig som jag är, endast tänkt praliner till jul, men de måste ju ätas året runt för att man inte ska hamna i chokladkoma. Nästa projekt blir praliner!

 

Imorgon ska jag försöka lägga upp nya fantastiska macaronbakelser, sedan följer påskbeställningar och en dessert jag har varit besatt av i flera veckor.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Misslyckade kakor och lyckade länkar

 1. Pehrnilla skriver:

  Ha du tog med mina cuppisar:) Så kul.
  Maskerna är ätbara men pinnarna och lilla fjädern klassas som icke ätbart.
  Du vet att jag gärna berättar alla mina sockerhemligheter för dig;)
  Tack för äran att vara med på din blogg:)

  Ett steg tillbaks två steg framåt-nästa gång blir dina kakor suveräna igen

 2. Amanda skriver:

  vet du hur länge kokad dulche de leche håller sig i kylen både i oöppnad burk och öpnnadl? använder du köpt mandelmjöl när du bakar macronerna eller maler du alltid själv? hello kitty macronerna du gjort är jättesöta:)

 3. Linda&Ebba skriver:

  Tack för de fina länkarna! Ha en härlig söndag, hoppas du kan slita dig från bakbordet och få lite sol i ansiktet.

 4. Mattias skriver:

  Är den i burken ska den hålla så länge bäst-före-datumet gäller, vilket är en evighet. Öppnad burk räknar jag håller i ca 3 veckor, för så är det med vanlig kolasås.

  Jag mal alltid själv, är enklare för mig. :)

 5. Amanda skriver:

  aha så det händer liksom inget med den fast den är kokad?:)
  är det enklare för dig att mala själv?? är du galen?:) blev överlycklig då jag fann färdigt mandelmjöl och ännu gladare när det funkade!! var lite less på att skålla, skala, mala, mixa, torka.. nu går det så mycket snabbare:)

 6. Mattias skriver:

  Händer? Alltså…den blir ju kolasås, men jag har läst att den håller lika länge, varför man nu ska spara den!? :)

  hahaha…men aaah, jag vet. Men jag brukar köpa 1 kg påsar med färdigskalad mandel, som jag sedan mal. Jag låter de torka på ett bakplåtspapper över natten, men det tar ingen tid och energi från mig. Då får man dessutom jättemycket åt gången plus att det är billigare.

 7. Amanda skriver:

  Aha jo men skalningen tar ju sin tid och sen ska dem torka efter det så då förstår jag dig, har inte sett något ställe som säljer färdigskalade i storpack.. nä jag kokade 2 burkar samtidigt och behövde bara ena:)

 8. Sannas Goda skriver:

  Fina bloggar! Kul med lite tips!

 9. Nilla skriver:

  Men, varför finns ingen länk till min blogg? (är det för att jag inte skickat den?)

  När man behöver en riktigt tråkig, gammal, vanlig kaka som bara är lite godare än allt annat så ska man titta in i min blogg ;)

 10. Mattias skriver:

  Jaa, de tär för att du inte skickade en länk! Men nästa gång darling! Älskar dina syltkakor med hjärta i mitten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>