Min lilla bajskorv är hemma igen!

I en hel vecka lämnade min sambo mig för att sola och bada på Cypern och jag blev helt chockad över hur värdelös jag var på att ta hand om mig själv…trots att jag tar hand om båda när vi är tillsammans. Jag såg chips och kakor som måltidsersättning och chokladmjölk och Cola Zero som livselixir.

När Jonas äntligen kom hem ville jag bjuda på något som han älskar men inte krävde allt för mycket arbete från min sida. Så jag gjorde chokladbollar (Jonas står för 89% av den totala Delicatobolls-konsumtionen i Sverige). Men ja…i form av bajs. För Jonas är min lilla skitunge, så är det bara.

…sen fortsatte jag. Och gjorde små lortar. Älgbajs och kaninlortar…eller hjortlort? En liten buffé av chokladbajs.

Receptet är från ett gammalt häfte Jonas använde som liten kulting när han rullade chokladbollar. Jag gillar egentligen små bollar eftersom man då får mer pärlsocker per chokladbollssmet, medan Jonas älskar modellen gigantisk.

Chokladbollar

100 gram smör (mjölkfritt om ni så önskar)
1 msk kakao
4 msk strösocker
3 dl havregryn
1 msk vatten

Knåda ihop och rulla på. Omöjligt att misslyckas med och omöjligt att inte käka upp.

Sen ville jag uppgradera de till lite en lite finare sötsak, åååh så kul om Bindefeldt kunde gå runt med chokladbollar på silverfat. Men ja, om ettåriga degbarn kan rulla bullar så försvinner liksom finessen med dem, men ja, inget som inte en cocktailpinne kan kompensera. ;)

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Min lilla bajskorv är hemma igen!

  1. Fantastiska skapelser ;-D Ja, de rackarns chockladbollarna är som gjorda för lite produktutveckling – här är en till variant. Som tårta: http://ihuvudetpa.elvaelva.se/mat-a-dryck/soett/233-chokladbollstarta
    Och grattis å det allra varmaste till mycket välförtjänt Matbloggspris!

  2. lilla S skriver:

    Det är ingen slump att chokladbollar är dagisbakverket numero uno! Själv brukar jag inte ens orka rulla utan plattar bara ut degen på en assiett och kallar det tårta ;)

  3. Alice skriver:

    Haha älskar detta. Så hade jag också gjort till min lille skit (pojkvännen…)!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>