Min första riktiga beställning klar!

Fine, jag har gjort Macaroons till klubbar som Berns och SpyBar. Jag har fixat till nåt mingel och seminarium, men alltid via vänner och lite på mina villkor. Men nu har jag precis avverkat mitt första riktiga beställningsjobb. I tisdags ringde det en tjej från ett nystartat café i Örebro, så nytt att det öppnar idag. Hon hade sett mina macaroons på bloggen och frågade om jag kunde baka. Absolut sa ja! (efter lite betänktetid). Temat var ”Central Park”, men eftersom min enda referens till Central Park är Central Perk, caféet i Vänner, så körde jag på naturtema:

Jag vill bara säga att jag bakade 200 macaroons (säkert 300 om man räknar med alla som gick åt fanders). Hela tiden förbannade jag det faktum att jag inte har en varmluftsugn. En enkel ekvation säger att den tid i ugnen som nu tog 6 timmar, skulle kunna vara 2 timmar med en varmluftsugn fylld med fyra plåtar. Damn, ska leta ugn genast!

Jag gjorde dels gammalrosa macaroons med smörkräm. De dekorerades med små gröna blad och gula blommor.

Och blå macaroons med chokladtryffel som dekorerades med små näckrosblad och vita blommor.

Och till sist så ville jag få med lite av ”New York”-temat och blev inspirerade av Black&White cookies. De här bakade jag igår, tidernas fuktigaste dag i Stockholm. Och ni macaroonsnördar där ute vet att macarooner spricker som  tokar när det är fuktigt. Så frustrerande, bakade 3 satser macaroons innan jag gav upp. Fyllde dock de som var hela med Tobleronefyllning och doppade i choklad. Tyckte att tjejerna på caféet kunde ha något gott att snaska på.

Allt paketerades i vackra pizzakartonger från Pizza Formaggio på Kungsholmen. De snåla satarna tog 30 spänn för fyra kartonger. Jag var dum som tackade ja. Sen var jag på Martin Olsson och letade, men de hade bara jättefula kartonger med fula illustrationer av italenska bagare på.

Det här inlägget postades i Macaroons och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Min första riktiga beställning klar!

 1. Men hallååå, man får ju inte grädda macaroons i varmluftsugn! Då spricker de på ytan. Så du får INTE köpa någon varmluftsugn! ;)

 2. Du bakar nu verkligen de mest perfekta macarons som man kan tänka sig. Gillade din kanelbulle design också!
  Hoppas de blev nöjda!

 3. Maria skriver:

  Vilka underbara små kreationer! Jag måste erkänna att jag aldrig ätit macarons men har med tiden blivit sjukt nyfiken på hur dessa små skönheter smakar. Jag googlade på ”macarons och örebro” och hamnade just precis här, och undrar därför vilket litet Örebro-café du månne bakade dessa till? Där kanske de alltså går att köpa (eftersom jag förstått att de är lite halvmeckiga att göra om man inte utrustats med en ängels tålamod, så känns det som det bästa alternativet för hon utan tålamodet!).

 4. Mattias skriver:

  Jag tror faktiskt att det hette ”Central Park”. =)

 5. Ewa skriver:

  Jättefina!
  Håller med tårtspecialisten ingen varmluftsugn till makaroner. Det tar tid att baka o man svär ganska mycket ibland när det inte vill som jag vill men det är ganska kul ändå när man lyckas. Det har du verkligen gjort. Bra tips med pizza kartonger!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>