Mer än macaroons…

Jag vill ju ständig finna anledningar att äta macaroons. Som det har varit hittills så har jag bara kunnat käka macaroons som dessert, onyttigt mellanmål eller när sötsuget tränger på. Jag ville göra en macaroon som gick att äta som måltid, snack, förrätt, tilltugg, en något grotesk middag…ja, ni förstår vad jag menar.


Ett tag var mitt cravings ständigt Stiltonost och fikonmarmelad. Jag vet att jag inte är ensam om att älska denna gudabenådade kombo, så självklart ville jag gifta den med macaroonkärlek. Macaroonkakan är i sig väldigt söt och jag borde egentligen ha varit hardcore och smaksatt den med päronessence, men jag hann inte till Essencefabriken i tid. Nej, det blev bara lite cheap mixad grönmögelost från Coop, icke att fördöma!

Och ja, klassikern hade blivit komplett med hackade valnötter, men mitt skafferi kunde bara erbjuda hasselnötter, men det är ju också galet gott. ”Crunchy” är en smak man aldrig ska förringa.


Macaroonskalen pudrade jag med kryddpeppar innan de åkte in i ugnen. Lite spicy är ju bara trevligt, som en trevlig smekning av pepparkaka.

Jag gillar att de både kan göras som vanliga macaroons med två skal med fyllning mellan, eller som små snittar med fyllning och knaprig topping. Mer än macaroons helt enkelt!

Grundrecept på macaroons hittar du här.

Det här inlägget postades i Macaroons och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Mer än macaroons…

  1. Karolina skriver:

    men hörru, var haru hittat de där fina träunderläggen? de känns som must haves.

  2. Mattias skriver:

    På en loppmarknad i Säter, Dalarna. 20 kr för fyra. Och ja, de är ett must have! ;)

  3. AGNES skriver:

    Åh så otroligt fint och kreativt. Ser jätte mumsigt ut, duktig fotograf är du oxå, kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>