Mazarinmania!

Okej, jag måste bjuda på en snabbis. Jag gick från jobbet till affären för att handla och fick jobbiga cravingz efter mazariner. Eller, egentligen ”Katalaner”, men de hade bara vanliga mazariner på Daglivs. Då fick jag idén, eftersom jag alltid tänker på hur man kan pimpa kakor, att…pimpa mazariner.

Och nej, jag är inte en sån bakgalning som fördömer färdigbakade kakor. Fine, mazariner är farligt goda att baka själv, men de köpa är minsann inte långt efter i det razet.

Såhär ser de ut, som att ni inte har sett dem förut. Mest upprörande i den här bilden är våra skitiga fönsterrutor!

 

Jag använde mig faktiskt av chokladfärg från Strössel och annat. Pulverfärger med metallic, bling bling och allt jag gillar. För den har skar jag ut en triangel ur ett papper och använde som schablon. Jag försökte få tonskiftningar i guld, men det gick sådär. Blixten dog dessutom på kameran så den fick helt plötsligt himla svårt att finna fokus. Lite som jag…

Den andra körde med bronspulver…ja, det är brons! Sedan gick jag lös med guldfärg och svart bläckpenna (ätbart bläck!)

Okej, jag ber om ursäkt för att bilden blev så suddig…och för att jag åt upp mazarinen innan jag laddat upp bilden…men…ja…ni förstår. En solnedgång. Seriöst, vem vill inte ha en sån här mazarin, färdig eller hemmagjord?

Voila!

 

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Mazarinmania!

 1. Katarina skriver:

  Väldigt kreativt och en rolig idé :)

 2. Roza skriver:

  Det där måste jag prova, så enkelt, och så fint resultat! Måste fråga, varför överexponerar du bilderna så, man ser knappt det du målat. Det är snyggt med lite vitt, men det här är för mycket.

 3. Siw Sjöström skriver:

  Så fina de blev! De ser ut att vara ännu godare!! Det är ju gott med mazarin / katalan i vanliga fall också. Håller med om att det ser ut att vara ” himmabagat”.

 4. Ylva skriver:

  Bra erkännande att även ”köbekagor” duger, det finns så många bakfanatiker att det är skönt med dig som har en sund inställning. Lägg tiden på de betydande delarna; solnedgångar! :o )

 5. Mattias skriver:

  Hm, jag har en fäbless för överexponering, men jag märker även att det är stor skillnad på dataskärmarna. Ska vara försiktig i photoshop nästa gång!

 6. Sarah skriver:

  Jag älskar mazariner men inte ens jag skulle inte kunna äta upp dessa! Skulle spara som konstverk istället ;) Fina!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>