Macaroons på svenska! Kanelbulle-macaroons!

Ja, ni finns säkert där ute, ni som har tröttnat på dessa förbarmade macaroons. Det struntar jag i, ni kommer att få lida även nästa vecka av nya macaroonsförsök, sen lovar jag att ge mig på andra områden. Jag kan inte rå för det, jag har fått hispan och kanske fnatt.


Jag ville göra macaroons på svenska. Svenska smaker i en fransk kaka. Lussebulle kändes fel mitt i sommaren, kräftspad ofräscht, kaviar lite för tokigt och semlor äter man ju bara mellan december och juli. Kanelbulle! Perfekt. Jag gjorde macaroonsen efter mitt superbra macaroonrecept.

Jag färgade i princip all smet gul, men även en liten del brun. Sen spritsade jag ut gula macaroons och på dem en brun spiral så att det ser ut som en kanelbull! Pärlsockret får ni dekorera med så fort ni har spritsad macaroonsen, annars fastnar de inte.

Fyllning: Fyllningen var bara mandemassa som jag mixade och spädde med lite vatten till rätt konsistens.

Några penslade jag med brunt puder för att de skulle se ”nygräddade” ut, men istället såg de bara smutsiga ut. Notera: Gör inte det här hemma ;)

Det här inlägget postades i Macaroons och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Macaroons på svenska! Kanelbulle-macaroons!

  1. Lisa - Sockerrus skriver:

    Störtläckra! I Love it! =)

  2. Karin skriver:

    Vilken härligt knasig idé!!
    Keep them coming!!

    Kram Karin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>