Macaroonexperiment – smultronmacaroons!


Min macaroonhets fortsätter nu när jag återigen är herre på täppan. Jag fick en förfrågan för flera veckor sedan om det gick att smaksätta själva skalen och inte bara fyllningen. ”Absolut!” svarade jag glatt utan att egentligen ha provat, mer än när jag har ersatt  hälften av nötterna med hasselnötter eller addert någon matsked kakao.

Tacka herren för Stockholms Essencefabrik! Har ni inte varit där så måste ni dit! Bor ni inte i Stockholm så måste ni dit! Det är ett litet krypin på en tvärgata till Drottninggatan som bjuder på en resa i tiden några decennier tillbaka. De har små flaskor runt om i butiken med essencer i galet många varianter. Tydligen så låter de riktig frukt dra i alkohol, så inge skumma kemikalier här inte. Älska älska!
De har för övrigt även dekorationer, choklad, etc.
Bor ni inte  Stockholm så leta upp smakessencer som används för godis och karameller. Finns i välsorterade butiker.


Jag gjorde det så enkelt som möjligt för mig. Tog en flaska smultronessence och droppade några droppar i macaroonsmeten. OBS! Några droppar och inte de faktiska teskedarna som egentligen råkade trilla ner i smeten. Nog för att det är gott med smultron, men jag tycker ändå att det gör sig bäst i skalen om smaken är lite mer subtil.


Vad är de fyllda med!? Det är en halv förpackning mascarponeost som jag blandade med 1 tsk vaniljsocker. Helt sjukt gott i kombination med smultronskalen.

Åh, och som ni kanske ser så dekorerade jag skalen med sesamfrön och pillade in små basilikablad i fyllningen. Som nyplockade smultron!

Det här inlägget postades i Macaroons och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Macaroonexperiment – smultronmacaroons!

 1. ser himla gott ut, bakade själv macarons i somras där jag smaksatte själva smeten med just smultronarom

 2. Ja nu var jag visst snabb på att skicka iväg meddelandet, hade även smultronessens i fyllningen så det blev mycket smultronsmak :-) .
  Snyggt med sesamfrön på, lite annorlunda ide :-)

 3. Mattias skriver:

  MMmmm, jag ska köpa på mig lite fler tokiga smakessencer. Kul att mixa =)
  Sesamfrön är även galet gott ska du veta!

 4. Vad kul att du också hittat till essencefabriken. Där hittade jag en hel del godsaker:P Blev speciellt nöjd med violessencen och gräddkolaessencen! Testa!

 5. Mattias skriver:

  Ååh! Gräddkolan stod jag också och tvekade över, men nästa gång så! Är viol verkligen kalasgott? Har aldrig varit så förtjust i det…

 6. Får ta och kika in i essencefabriken , själv har jag köpt mina essenser på Borgeby kryddgård, men nu vill jag allt köpa på mig lite fler essensr som tex pistage, banan och gräddkola

 7. Mattias skriver:

  Tänkte faktiskt åka dit där förra gången jag var nere i Skåne, men glömde =/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>