Macaroonexperiment med citronmeliss


Jaaaaa! Det gick! Jag kan göra perfekta macaroons igen! Jag gjorde en grundlig utvärdering av mina senaste bak och alla trådar ledde till min misshandlade termometer. Den visade helt galna temperaturer – kokande vatten kan omöjligt vara 35 grader varmt! Snabbt till Clas Ohlson efter en ny och sedan in i macaroonhimlen.


Jag inhandlade en något ledsen citronmeliss som jag ville dekorera mina macaroons med (Receptet finner ni här). På några skal la jag citronmelissbladen direkt efter att jag spritsat ut dem. De bakades alltså av med blad på och blev lite…annorlunda. Vätskan från bladet utlossade en mindre explosion.


Men visst blev det vackert? En krusig ram som ramar in bladen.


Jag fyllde dem för övrigt med min överrepresenterade vita chokladtryffel med lime. Jaa, jag ska jobba på fler fyllningar, men det passade så bra med citronmelissen!


Hälften av kakorna dekorerade jag efter att de bakats av. Bara doppa citronmelissbladen i vatten och ”limma” på. Superenkelt.

Kan faktiskt inte bestämma mig för vilka som blev snyggast, för galet goda blev de alla!

Det här inlägget postades i Macaroons och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Macaroonexperiment med citronmeliss

 1. Eva skriver:

  Ahhhhhhhhhhhhh va kul att du e ”backonthecase” :) :) Älskar din sida! !
  Måste bara fråga ….. har du gjort dessa helt utan tillsats av någon färg ?
  Dom ser såååå vita o fina ut !!!

 2. Mattias skriver:

  Det är det som är tricket, att inte tillsätta nån färg ;) Jag gör faktiskt ingenting, de blir väldigt vita. Du använder väl skalade mandlar?

  Sen är det möjligt att de ser lite extra vita ut på bilden =)

 3. Bakmammorna skriver:

  Är så glad att jag hittat in på din fina blogg genom sökning på whoopie pie- ser fram emot att se mer av dem. Dina macarons är tokfina!! Vad duktig du är!

 4. Mattias skriver:

  Tack, vad snällt! Jaa, jag tänkte baka Whoope Pies i helgen faktiskt =)

 5. Eva skriver:

  Tack snälla för ditt svar. …e oxå sjuk (halsfluss) ja jag skållar mina mandlar !Men nu …såklart ska jag ge mig på röda korset macarons -om jag orkar 38,2 gr feber……men kände mig genast mycke bättre när du svarat mig ::):): Tack än en gång . du lär höra av mig i fortsättningen denna sida e bara BÄST !!!!
  Eva

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>