Macaron madness och bästa bakboken just nu!

Jag har sedan ett tag pensionerat mig från macaronbakning. Dels därför att alla började baka det, men mycket därför att det allt för ofta är ett rent lotteri…och jag hatar att förlora. Meeeen, jag är inte allt för svår att övertala om man smeker mig medhårs. Tex. om man levererar ett idiotsäkert recept som i sin tur resulterar i picture perfect macarons.

Detta macaronuppvaknande kom perfekt i tid till att jag och Jonas skulle på en inflyttningsfest, och vad passar inte bättre att ge bort än macaroner!? Jag menar, om Ladurée på Grev Turegatan kan ta 200 spänn för några smulor, kan jag utan en blinkning ersätta tråkiga blommor med en ask hembakade macarons. Speciellt eftersom jag dekorerade de med guldmålade blommor och blad i marsipan och strödde över lite disco dust.

Det är helt vanliga, lila macaroner med chokladganache (pimpad med violessens). Och neeej, jag tänker inte dela med mig av receptet. Why? Därför att det kommer från Åsa Swanberg och Malou Holms senaste bok ”Sweet Dreams – Tårtor, kakor och annat drömgott”. Åsa och Malou är galningarna bakom tidningen BAKA och de har tillsammans fött fram den här boken som…är…fantastisk! Helt galet jävla fantastisk! Jag blev som ett fnittrigt barn när jag satt och bläddrade i den på tunnelbanan. Jag! Fnittra! Strunta i alla andra bakböcker och köp den här! Den är som en polerad och välgjord version av mig. Ja, alltså utan misstag, slarv och smet i taket. Den är lagom tokig, fantastiskt snygg och med nya, roliga bakverk utan milslånga ingredienslistor.

Bling bling, att fler inte har parar ihop ädelstenar med bakverk är bortom mitt förstånd.

Hela boken är som en konstsamling, en hög av vackra oljemålningar och med fler gömda små detaljer än en Pettsson och Findus-bok.

Och tröttnar man på att stirra sig blind på bakverk finns det nästan garanterat ett par nakna bröst i bakgrunden att snegla längtande på.

Och för er som undrar varför bilderna är så läskigt snygga, så är det därför att mästaren Wolkfgang Kleinschmidt tagit dem. Så klicka här och köp!

Sweet Dreams
Recept: Åsa Swanberg
Bildarrangemang, rekvisita och grafisk form: Malou Holm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Och om du behöver lite macaroninspiration kan du alltid kolla in lite av det jag gjorde när jag väl gjorde det:

Macaroner med ätbara smycken.

Macaroner med körsbärsblommor.

Bröllopsmacaroner i flera våningar.

Det här inlägget postades i Ätbara presenter, Macaroons. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Macaron madness och bästa bakboken just nu!

 1. Malin´s Diner skriver:

  Älskar tidningen BAKA, så det får bli att sätta denna bakbok på önskelistan. När det gäller makarons så får jag inte riktigt till dem. Får kanske vänta tills boken är inköpt.

  Kram Malin

 2. Du säljer in boken väldigt bra måste jag säga… ;-) Och jag älskar att baka men är en sån som ALDRIG hittills har vågat mig på macarons. Lite pga. jag också hatar att förlora. Men dina är skitsnygga och jag slår vad om att de är galet goda också!

 3. Lisa skriver:

  Åhå! Nu måsta jag ha boken!!
  Det här blogginlägget måste ju vara den finaste recensionen de kan få!

 4. Jessica skriver:

  Är det mest recept på makroner i boken?

 5. Mattias skriver:

  Nope, inte alls faktiskt. Där finns två macaroner, sen är det bara fantastiska bakverk.

 6. Hanna skriver:

  Det är ju skam att jag inte upptäckt din blogg tidigare. Jag menar – vilka konstverk till macarons!

  Och boken har du sålt in ordentligt. :)

 7. Åsa skriver:

  Puss på dig, Mattias.

 8. Matilda skriver:

  Men jösses!
  Detta är ju bättre än en soluppgång eller en kyss under ett paraply i ösregnet! <3

 9. Jonna skriver:

  Åh herre! DU gör en fantastisk blogg! Fy jädrar vad den förgyller min vardag, bakning, humor och finfina bilder. Heja dig!

 10. Mattias skriver:

  Eller hur Matilda!

 11. Mattias skriver:

  Yeeey, vad kul Jonna! Tack! :)

 12. Annett skriver:

  OMG! Klickade hem boken direkt, eftersom jag förstod att den var något extra….o herregud!! L oving it! Vet inte var jag ska börja baka….

 13. Mattias skriver:

  Eller hur! Och allt verkar ändå väldigt enkelt! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>