Los Angeles-guide

Jag gjorde ju en fabulös guide till tidningen BAKA efter min resa till Los Angeles. Jag skrev om några favoriter här, men resten kunde bara BAKAs läsare få ta del av. Nu har det gått snart ett halvår, så ni andra arma stackare som inte köpte tidningen då kan ju få dregla lite av avundsjuka och sötsug nu istället. :)

BabyCakes NYC

Kanske min absoluta favorit. Allt här är nämligen fritt från gluten, ägg, mjölk, soja och raffinerat socker. Och rynka inte på näsan och tro att det ska smaka papier maché bara för att du inte får din dagliga injektion av härdat fett och vitt mjöl för det smakar fantastiskt. Tro inte heller att det här bara är för allergiker. Kändisar som Natalie Portman, Martha Stewart, Pamela Anderson och Emma Stone vallfärdar också hit!

www.babycakesnyc.com
@BabyCakesNYCLA

Allt var så himla klockrent i BabyCakes lokal. Snygga kläder, snygg inredning och snygga burkar för dricks.

La Brea Bakery

La Brea Bakery startades redan 1989 av Nancy Silverton och är idag USAs största brödleverantör. Nancy Silverton blev inte bara utsedd till USAs bästa konditor 1990 utan fick även självaste Julia Child att gråta av glädje genom att bjuda på La Brea Bakerys kända briochetart i tv-programmet Baking with Julia. Idag finns inte briochetarten kvar, men jag fick fälla en tår över deras fantastiska olivbröd, hårt bakade baguetter, frasiga wienerbröd, smöriga briocher och beroendeframkallande chokladkakor.

www.labreabakery.com

Mhmmm…

Magnolia Bakery

Magnolia Bakery är utan tvekan mest kända för sina cupcakes som har synts i bland annat Sex & the City, Djävulen bär Prada och 30Rock. Magnolia Bakery anses även vara de som startade hela den cupcake-trend som nu råder i USA och över hela världen. Och jag som brutal cupcake-motståndare blev helt knäckt. Det var så jäääävla gott! Frostingen är drömsk utan att vara varken för söt eller för smörig och det tar  närmare 40 timmar av träning för personalen att lära sig Magnolias klassiska ”swirl” av frosting på toppen.

www.magnoliabakery.com
Twitter: @Magnoliabakery

Man ser ju lätt vilka bakbloggare som försöker efterlikna det här idealet. ;)

Susina Bakery

Susina Bakery är ett konditori och café, starkt inspirerat av Italien. De stora dragplåsterna är deras knapriga italienska småkakor och färska frukttarter som bara måste testas. De har även ett fantastiskt kaffe och det sägs att personal från de omkringliggande kaffeställena brukar komma förbi och dricka en kopp i smyg.

www.susinabakery.com
@SusinaBakery

Sprinkles Cupcakes

Sprinkles Cupcakes skryter gärna om att de var det första renodlade cupcake-bageriet i världen. Det startades 2005  när vikthets och size zero var som mest på tapeten och med cupcakes som är så goda att de inte går att jämföra med något annat. På riktigt! Jag och Jonas beställde fyra stycken och slickade både fingrar, gaffel och papper efter. De ser inte heller ut som alla andra, med sina små färgglada prickar som sitt signum (Varje prick står för en specifik smak). Här frossar kändisar som Oprah Winfrey, Terry Hatcher, Barbra Streisand, Jake Gyllenhaal och Arnold Schwarzenegger.


www.sprinkles.com
@Sprinkles

De har till och med cupcakes till hundar! Hur kul!?

Sweet Lady Jane

När Sweet Lady Jane Bakery öppnade så var det med löftet att aldrig använda sig av färdiga mixer, konserveringsmedel eller annat läskigt i sina bakverk. 
Sweet Lady Jane har fått sin äppelpaj utsedd till ”Los Angeles godaste”, men de har även ett imponerande utbud av brutala tårtor i oräkneliga lager och med fantastiska dekorationer. Seriöst, de hade säkert en diameter på 35 cm och de delade varje tårta i typ sex bitar. Alla tog med sig resterna i lådor. Ja, förutom jag och Jonas som delade på en brutal tårtbit och satt och tryckte i en timme tills allt var nere.

www.sweetladyjane.com
@SLJBakery

The Waffle

Är man i USA måste man börja minst en morgon med våfflor, så är det bara. Du behöver inte leta dig till en plyschklädd diner för att njuta klassisk amerikansk våffelkultur, kom till The Waffle och klia sönder hårbottnen över det gigantiska utbudet; Klassiska belgiska, blåbär och citron, sticky bun, chocolate chip, äpple och bacon, red velvet, jalapenos mm. Här finns en våffla för alla smakar att dränka i vågor av nötigt brun lönnsirap.

www.thewaffle.us
@theWaffleLA

Det här inlägget postades i Inspiration, Kakgeografi. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Los Angeles-guide

 1. Johannes Edholm skriver:

  Tortyyyr ju! Måste ha varit helt fantastiskt :D

 2. Mattias skriver:

  Det var bättre! ;)

 3. Hanna skriver:

  Skönt inlägg! Var dock själv på Magnolia Bakery i NYC i augusti och blev faktiskt gruuuvligt besviken. Tyckte inte alls om de cupcakes jag provade (Red Velvet och German Chocolate), föredrar isf Hummingbird Bakery här i London, de är goda på riktigt.

  Men du verkar ju också kunna dina cupcakes så kanske andra smaker är godare på Magnolia, vad vet jag. :)

 4. Mattias skriver:

  haha…oki, vad synd. Jag älskade dem, men jag hade kanske inte så höga förväntningar heller. Måste till New York nästa år, får göra en ny test då. :)
  Mjo, Hummingbirds var goda…det var mest att jag käkade dem på vårt skabbiga hotell som drog ner betyget…haha.

 5. Mr B from Sweden skriver:

  Ni provade inte Momo & Co i Santa Fe?
  Det gjorde vi och alla andra glutenfria bagerier kan bara lägga ner. Det här var gott och snyggt på riktigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>