Lite om vad jag håller på med just nu…

Det blir inga recept i det här inlägget. Why? För att jag inte har lyckats pressa fram något. Håller på med både det ena och det andra just nu och även om tid är allt jag har…så skulle jag vilja ha mer.

Har hållit på och misslyckats i tre dagar med att få fram ett superenkelt och idiotsäkert recept på macarons. Så idiotsäker att ett geni som jag tydligen inte klarar av det…grrrr. Men jepp, det är dags att kasta mig in i den macaronleken igen. Imorgon kommer det i alla fall upp macaroner i någon form. :)

Sen har jag spenderat fredag och lördag med att baka och laga ur Sebastiens Boudets nya bok ”Den franske bagaren”. Självklart ska den recenseras för Taffel.se sen så fram tills dess håller jag tyst. Men…ja…25 sidor för att blanda ihop en deg, och jag som bara orkar läsa rubrikerna på Aftonbladet och sedan hittar på innehållet själv.

Jag fortsätter att experimenten med ägg-, mjölk- och glutenfria bakverk. Jao, det är en citronmarängpaj till höger och den smakar fantastish!

Chokladsufflén som nu är förfinad och förskönad, allt för att lura den mest inbitna bakfantasten. Chokladsufflé utan äggvita? Abselut!

Senast i raden är att få fram en glutenfri smördeg. Puh. Svett och suck. Men gott blev det!

Och idag tog jag och Jonas en låååång promenad på Djurgården och avslutade hos Sofia aka ”Räkfrossa” där vi bjöds på galet goda veganska våfflor. Ah! Har fortfarande inte ätit middag (= brytit chipspåsen och slängt mig över mjölkchokladen). Tack Sofia!

Recept kommer imorgon, så håll ut!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Lite om vad jag håller på med just nu…

 1. Anna skriver:

  Citronpajerna ser hemskt goda ut, ser fram emot ett recept på glutenfri smördeg . Jag gjorde rawfood ”macaroner” idag gjorda på kokos. Ska lägga upp bild på min blogg i morgon då min dator funkar som den ska :-) . Inspireras massor när jag kikar in här.

  /Anna

 2. Linnéa skriver:

  Men fantastiska människa!! Jag vill känna dig!
  Jag tror att vi skulle passa perfekt ihop. Jag äter -du bakar.
  Åh heaven!

 3. Mattias skriver:

  haha…det är klart att vi skulle! Jag är den ultimata feedern! haha

 4. Elsa skriver:

  Skulle gå över glödande kol för recepten på chokladsufflén och citronpajen! :D

 5. Anna skriver:

  oh! Jag vill ha recept på den glutenfria smördegen!!! Saknat de så galet mkt sen jag vart glutenallergiker…

 6. Jesper skriver:

  Ja, vart tog recepten vägen? :)

 7. Mattias skriver:

  De gluten-, ägg-, och mjölkfria dröjer lite. Jag och Karolina jobbar på för fullt. :)

 8. Stina skriver:

  Stammer det att du har ett veganskt och glutenfritt recept pa chokladsuffle och citronpaj? I sa fall ar jag beredd att vanta i 10 ar sa lange jag vet att det en dag kommer!! :D

 9. Mattias skriver:

  haha…du får vänta liiite längre än så, men det kommer! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>