Lata dagar för Bake My Day och drömmen om fruktkonst

choklad4

Jag brukar aldrig ligga på latsidan…men nu gör jag verkligen det. :) Även jag behöver en liten paus från kreativa bakverk och jag gör allt för att gå ner på halvfart…haha. Så idag när det ösregnar ute så satt jag här hemma och drömde att jag var proffs på att karva i frukt. Ni vet, skära ut dekorativa mönster och hela baletten. Vet ni var jag kan gå en sån kurs? Hade varit superroligt.

När jag satt och funderade på detta så karvade jag bäst jag kunde, lekte med vit choklad och doppade sedan i en chokladsås med mousserat vin. Lagom lyxigt såhär mitt i sommaren. :)

choklad3

 

När man väl fått igång tempot så går det verkligen riktigt snabbt. Jag tog frukt som låg hemma – körsbär, kiwi och nektariner, sen skar jag bäst jag kunde med en vass kniv. Körsbären fick små hjärtan som jag sedan fyllde med smält vit choklad. Superenkelt och vackert.

choklad2

Nektarinerna fick enkla bladmönster som också fylldes med vit choklad. Vissa nektarinklyftor skar jag bara dekorativa mönster i och lät bli att fylla. En härlig blandning helt enkelt.

choklad1

Och nu till chokladsåsen som kom till av att jag hade en flaska mousserat vin hemma från konditorkvällen med Cecilia Andersson. Ett väldans sött och framförallt fruktigt vin som passar perfekt till just frukt eller halvmörk choklad. Den här chokladen var runt 60% vilket jag tycker är lagom, men det går bra med mörkare eller ljusare också för den delen.

Chokladsås med mousserat vin

200 g choklad (mjölkchoklad eller mörk)
2 msk smör
1 dl mousserat vin (gärna fruktigt och åt det sötare hållet)

Hacka chokladen fint. Smält chokladen försiktigt i micron tillsammans med smöret. Rör sedan ner det mousserande vinet och din chokladsås är klar!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>